El teu blog de Linux en català

Tilda, una terminal sempre a mà

La terminal és una eina necessària que qualsevol usuari de GNU/Linux ha de fer servir algun dia. Els que tenen més sort l’han de fer servir des del primer moment en cas que la distribució que hagen instal·lat en qüestió no haja configurat correctament la seua gràfica.

Ara bé, considerem que l’usuari ha ja és a dins d’un entorn GNOME i treballa normalment amb la consola perquè sap que moltes de les tasques que es fan són més ràpides si es fan amb “ella”. En aquest cas existeix una eina molt interessant: Tilda.

Tilda és un giny que carrega una consola a dins del nostre escriptori només prement F1. Quan es prem aquesta tecla, apareix del no res una meravellosa consola que s’amaga prement el mateix botó. D’aquesta manera ens estalviem haver d’anar a “Aplicacions->Accessoris->Terminal” o fer aquell molest “clic” sobre la icona d’accés ràpid que tinguem configurada.

Com que no hi ha res perfecte, es recomana, una vegada instal·lada, activar l’opció Enable Double Buffering per tal d’evitar alguns errors a l’hora d’escriure. La trobareu a la gran majoria de les vostres distribucions sense complicacions (el nom del paquet és “Tilda”). Per a qui tingueu KDE teniu Yakuake, que és molt millor i més potent…

 • Font | ISSUX
 • Descàrrega Tilda 0.95 (recordeu que és millor descarregar-la des del vostre gestor de paquets)

  • anso on 17 de gener de 2008 at 12:00

  Reply

  es una copia de yakuake

  • Pau on 17 de gener de 2008 at 12:15

  Reply

  Sip… jeje, i per això ho he dit a l’última línia 😉

  • clotet on 17 de gener de 2008 at 16:55

  Reply

  Ara quan tingui una estona ho provaré… =)

 1. Reply

  cal apretar f1 …. per aixo considero que es una frikada ja que amb un acces directe ( jo tink control+t , que podria ser T per ex. ) obtens el mateix resultat sensa haver de instalar res …

Deixa un comentari

Your email address will not be published.