El teu blog de Linux en català

Musicapplet, controla la teua música des del panell

Existeixen uns quants ginys (applets) que serveixen per controlar el reproductor de música que estiguem fent servir. Normalment no s’integren prou bé amb l’escriptori o bé formen part d’un programa més gran (com per exemple l’awn).

Musicapplet permet controlar des del panell qualsevol reproductor de música que fem servir tal i com es mostra a continuació:

Per instal·lar-lo a ubuntu (i Debian), només cal executar:

sudo aptitude install music-applet

Una vegada instal·lat, amb el botó dret sobre el panell hem de fer clic sobre “Afegeix al quadre…” i allà triar “Music Applet” que es troba a dins de la categoria Multimèdia. Aquest giny suporta els següents reproductors: Banshee, Exaile, MPD, Muine, Quod Libet, Rythmbox, XMMS i XMMS2.

A més, es poden triar diferents opcions entre les quals es troben: classificació donada a la cançó, el temps de reproducció, els controls de reproducció i notificació quan hi ha un canvi de cançó. És senzill, però suposa una solució prou interessant al “problema” de canviar de cançó sense tindre la finestra del reproductor maximitzada.

2 comments

  • clotet on 16 de gener de 2008 at 11:18

  Reply

  Moltes gràcies, de fet feia temps que buscava alguna cosa així, perquè obrir cada vegada el reproductor és una mica pesat 😉

  Llàstima que no suporti Amarok

  • tictac on 20 de gener de 2008 at 18:42

  Reply

  a l’Amarok pots configurar les dreceres globals que et permeten controlar-lo amb una combinació de tecles i és molt còmode
  es pot configurar a “arrangament” -> “dreceres globals”

Deixa un comentari

Your email address will not be published.