El teu blog de Linux en català

gOS 2.0

Fa dos mesos exactament que vam parlar de gOS 2.0. En un principi, degut als rumors que corrien per la xarxa, vam cometre l’error de suposar que era el “sistema operatiu de Google” (no ho era, no ho és).

gOS es va vendre a WallMart (uns supermercats molt coneguts als EUA) instal·lat a un ordinador realment barat (199$). L’èxit va ser rotund ja que es van vendre tots. gOS és una distribució basada en Ubuntu que fa servir l’escriptori Enlightenment (per aquest fet, de vegades, va ser complicat identificar-lo en un principi).

Doncs bé, el 7 de gener es publicarà la versió 2.0 de gOS, amb nom en codi “Rocket” que estarà basada en la versió 7.10 d’Ubuntu. Les novetats d’aquesta versió seran:

  • Fa servir Enlightenment E17 com a entorn d’escriptori.
  • Google Gears, tecnologia de Google (encara en fase beta) per a sincronització d’aplicacions quan s’està connectat o desconnectat a Internet. Actualment només Google Reader pot fer això, però sembla que gOS tame ho soportarà.
  • Firefox com a navegador web.
  • gBooth, programari específic per a webcams, que ha estat creat específicament per a gOS, compatilbe amb Facebook i una suposada webcam anomenada “gCam” creada per una empresa que es diu Ezonics (serà lliure aquest maquinari?).
  • Com a les versions anteriors, accés directe i fàcil a Google Reader, Google Talk, Google Finance i integració a l’escriptori de Google Search
  • Accés a l’emmagatzematge en línia mitjançant Box.net.

Com ja hem comentat, podreu descarregar aquesta nova versió el dia 7 de gener. Clarament gOS està enfocada a un escriptori dedicat a internet. Està bé tindre aquest tipus de distribucions senzilles i atractives.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.