El teu blog de Linux en català

Zenwalk Linux

Avui voldríem parlar d’una distribució fora de les comunes que tots coneixem (Ubuntu, OpenSUSE, Mandriva, Gentoo, Debian, Sabayon…). Es tracta de Zenwalk, una distro basada en Slackware 11.

La finalitat és oferir un escriptori senzill de fer servir i amb les darreres versions de programari. L’escriptori per defecte és XFCE i porta un sistema de paquets anomenat netpkg que actualitza sovint a les versions més actuals. Es considera una distro prou ràpida gràcies a la configuració del kernel i, sobretot, per XFCE.

La versió estable actual és la 4.8, però fa uns dies es va presentar la primera beta de Zenwalk 5.0. Aquesta beta inclou el nou sistema de detecció de dispositius HAL, ja inclou Xorg 7.3, el kernel 2.6.23, el nou gestor de xarxes sense fils wicd, XFCE 4.4.2 i altres característiques que podeu llegir a les notes del llançament.

Sempre està bé provar noves distros per poder eixir de la dinàmica en què ubuntu ens ha ficat (això no vol dir que ubuntu siga dolenta, però és clar que existeix vida més enllà). Zenwalk és una distro curiosa que a més té versió educativa.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.