El teu blog de Linux en català

FlightGear 1.0

Després d’11 anys de desenvolupament, el projecte de simulació de vol FlightGear ha arribat a la versió 1.0. La nomenclatura als projectes lliures sempre és molt curiosa, però reflexa molt bé en moltes ocasions la serietat dels programadors a l’hora de presentar un producte estable i donar-li la important xifra 1.0.

La finalitat d’aquest simulador es centra en crear un entorn de vol sofisticat i realista -dins de les limitacions que suposa el fet que siga un projecte lliure-. Inclou deferents tipus d’avions i una extensa i detallada base de dades d’escenaris de tot el món. L’únic problema que li podem trobar és que fer-se amb els controls no és una tasca senzilla.

Els canvis a la versió final encara no s’han publicat (o estan molt amagats per la web del projecte), tot i així podem veure les característiques generals del simulador:

  • Es pot triar entre tres diferents models dinàmics de vol (JSBSim, YASim, UIUC)
  • Més de 20.000 aeroports de tot el món inclosos al mode complet d’escenaris (són 3 DVD’s)
  • Els escenaris inclouen també els rius, ciutats (i carrers), xarxes de tren…
  • Escenaris de nit amb llums concentrades a les àrees urbanes
  • Possibilitat de connectar-se en línia per interactuar amb altres usuaris de flightgear (multijugador), via GPS…
  • Xat al mode multijugador
  • Una bona quantitat de models d’avions per triar

Podeu fer una ullada al llistat de característiques, així com a les captures de pantalla. El simulador no requereix ordinadors molt potents per funcionar, però com més potents siguen, més s’aprofitaran els seus recursos. S’hi poden trobar versions tant per a Windows, GNU/Linux, Solaris, Iris, *BSD i Mac.

Paris

Deixa un comentari

Your email address will not be published.