El teu blog de Linux en català

Timevault, el Time Machine de MacOSX per a GNU/Linux

Time Machine (Màquina del temps) és un sistema automàtic que es troba a les noves versions de MacOSX per fer còpies de seguretat i que permet restablir qualsevol fitxer que s’haja esborrat, mogut o reemplaçat per una altra versió anterior del fitxer.

Timevault és una eina que fa el mateix però a GNU/Linux. També li podem trobar semblances amb l’eina que porta el Windows per Restaurar el Sistema. Treballa fent còpies de seguretat del sistema per tal de poder visualitzar com es trobava un temps enrere. El programa crea una carpeta on es desen les diferents captures que es fan de forma periòdica.

Al HowtoForge es pot trobar una guia prou detallada sobre el seu funcionament i la forma de fer-lo servir. La interfície és prou senzilla i no té massa opcions. Timevault actualment encara es considera beta, tot i que és prou estable -van per la versió 0.7.5-. La cosa és curiosa, perquè a la secció de descàrregues trobem un fitxer .deb del programa per a la 0.7.5, però el tarball és la versió 0.7.2.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.