El teu blog de Linux en català

Segona RC de KDE4, la pròxima serà la versió final

Ahir es va publicar la segona candidata a versió final de KDE4. Aquesta és la darrera versió que es publicarà abans de publicar la versió final l’11 de gener. Les característiques del codi base s’han completat. Actualment s’estan corregint alguns errors i sobretot finalitzant l’aparença final i enllestint allò que ells anomenen l’user experience (és a dir, que tot quede bé).

Tot i que els mateixos desenvolupadors comenten que el progrés de la qualitat i implementació de les darreres característiques de l’escriptori han anat pel bon camí, han decidit publicar una nova RC sobretot per què els usuaris la proven i informen de possibles errors.

Una de les notícies més interessants respecte a KDE4 durant aquests dies ha estat la notícia sobre que KDE4 consumirà menys recursos que KDE3. Aquest punt és molt important: perquè les empreses i molts programadors obliden que evolució no significa més efectes i més xorrades: sinó també més eficiència (i aquest ha estat un dels principis de KDE4 des que es va idear).

Els canvis generals d’aquesta versió es poden veure a les captures: per fi han canviat el fonsi i la barra de tasques ara és una mica més bonica (tot i que encara, el llistat de finestres, no queda del tot bé). Podeu trobar com sempre les versions live d’openSUSE que us deixem a continuació.

1 comment

    • clotet on 13 de desembre de 2007 at 18:28

    Reply

    L’he provat en una màquina virtual i té més bona pinta que la última versió que vaig provar (que devia ser la Beta2). A veure si acaben de polir els detalls i treuen un entorn prou estable i bonic… Encara no sé si em passaré a KDE, però provar-lo segur =)

Deixa un comentari

Your email address will not be published.