El teu blog de Linux en català

Picasa 2.7 beta

Google ha fet pública la beta de Picasa 2.7 per a GNU/Linux. Picasa és un programa que gestiona les fotos i vídeos que es troben a l’ordinador (a l’estil de l’F-Spot).

Picasa no és natiu per a GNU/Linux i per tant, per funcionar, ha de fer servir el wine. Un dels principals problemes (més bé mancances) que Picasa tenia a la versió per a la plataforma lliure era que no existia la possibilitat de carregar les imatges als àlbums web de Picasa.

Amb aquesta beta per fi és possible fer això. A més, hi ha d’altres novetats com:

  • Navegar per les fotografies fent servir una visualització jeràrquica
  • Desar edicions al disc
  • Thumbnails més grans
  • Suport RAW millorat

Existeixen paquets per a diferents distribucions que es poden descarregar des dels repositoris de Google. Certament seria interessant que les alternatives lliures a Picasa pogueren tindre l’opció de carregar les fotos als diferents àlbums que hi ha a la xarxa.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.