El teu blog de Linux en català

Tornar el Windows que ve amb els ordinadors

En Paco Rivière, potser algú el recordeu perquè ara fa un temps va començar una croada per poder tornar el Windows que -per defecte- li havien venut amb l’ordinador que va comprar.

Després d’un temps i lluitant per aconseguir el seu objectiu, en Paco ha creat una pàgina on explica com tornar el Windows que ens venen amb els ordinadors pas a pas. També explica com va ser el seu cas i alguns altres apunts, un dels més importants: on comprar un ordinador sense Windows.

Bàsicament el procés es centra en demandar al venedor pel fet d’haver-nos obligat a comprar un sistema operatiu amb l’ordinador que hem comprat. Un dels consells, per exemple, és comprar l’ordinador a una botiga que tinga el domicili fiscal el més prop possible ja que la demanda s’ha de presentar en eixa població. Si ho comprem a “MediaMarkt” i resulta que MediaMarkt té el seu registre fiscal a Madrid i nosaltres som d’Alacant, doncs les despeses d’anar a posar la demanda allà seran importants.

No deixeu de visitar la pàgina i llegir el procés. Paco Rivière també ens adjunta alguns dels documents per tirar endavant el procés.

3 comments

 1. Reply

  De fet el que vaig fer va ser simplement demanar la devolució de l’import de la llicència que aquesta ofereix si no l’acceptes, dintre dels primers 30 dies de la seva compra. Es molt important tenir constància escrita, per un burofax, per exemple, ja que si no ens la tornen és quan haurem de reclamar judicialment aquesta devolució.

  Escandalosa em sembla espcialment la resposta de l’Agencia Catalana de Consum:
  http://flickr.com/photo_zoom.gne?id=383579272&size=l

  Si no ens pot defensar dels abusos de M$, no sé de queè ens pot defensar!

  • Pau on 23 de gener de 2008 at 01:15

  Reply

  Ostis, quina mala llet que m’ha vingut en llegir això…

  Realment es creuen que el Windows el regalen?. Llavors, d’on treu Bill Gates els diners? de sota les pedres?.

  Què faràs?

  • Guillem on 19 de juliol de 2010 at 09:03

  Reply

  Sembla ser que ara l’enllaç és aquest de la web és aquest:

  http://tornareluindous.tiddlyspot.com/

  Fins i tot hi ha un grup al Facebook 🙂

  http://www.facebook.com/group.php?gid=106957015463

  Per cert, genial això dels articles aleatoris 😀

Deixa un comentari

Your email address will not be published.