El teu blog de Linux en català

KOffice 2.0 Alfa5

Poc després del llançament de la primera RC de KDE4, l’equip de desenvolupament de KDE va anunciar la publicació de la cinquena alfa del KOffice 2.0. Tot i que encara no és recomana fer-la servir (perquè com ells mateixos diuen, estan provant tecnologies), hi ha noves funcions interessants i característiques que poc a poc li van donant forma.

A aquesta versió s’ha millorat la integració i compartició de recursos de la suite, de forma que tots els elements que la composen fan servir les mateixes directrius quant a compartició de recursos. Això redueix els errors i a més aconsegueix una integració també visual que l’usuari pot apreciar.

Altres novetats interessants són per una part el processador de textos simplificat completament compatible amb la versió normal que bàsicament està fet per a xiquets on s’han simplificat la interfície i les eines de gestió del document. Per altra part, Krita, l’editor d’imatges que s’assembla prou al Photoshop, està sent millorat amb la finalitat de ser el millor editor lliure d’imatges (és a dir, volem llevar-li el liderat a El Gimp). Aquesta nova versió conté els pinzells xinesos i s’han afegit tots els filtres que ja duia la versió 1.6 a més d’una primera impressió sobre la implementació de la previsualització dels filtres de llenç.

Després de provar la 4 alfa al LiveCD de KDE4 RC1, el desenvolupament promet ser molt interessant a nivell competitiu: entre l’escriptori KDE4, el KOffice2 i Krita2 tindrem una batalla oberta amb GNOME, OpenOffice i El Gimp. A nivell d’escriptoris, KDE4 té difícil llevar-li el liderat al GNOME, però com que els usuaris no acaben d’estar convençuts amb l’OpenOffice, potser això li donarà punts al KDE per a aquells que es decidisquen a fer servir el KOffice. No sabrem si hi haurà batalla real entre El Gimp i Krita, caldrà veure-ho…

Podeu trobar més informació a l’article en anglès i també podeu veure més notes de la publicació.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.