El teu blog de Linux en català

Comparativa de rendiment entre Fedora 8 i Ubuntu 7.10

A Phoronix, cada vegada que ix una nova versió de les distribucions més conegudes, fan proves de rendiment gràfic dels jocs per tal de conèixer com aprofita cadascuna els recursos del sistema. Aquesta vegada han fet una prova de rendiment entre Fedora 8, presentada fa molts pocs dies i Ubuntu 7.10.

El maquinari que s’ha fet servir ha estat:

La principal diferència entre totes dues distribucions és la versió del kernel: Ubuntu 7.10 fa servir el nucli 2.6.22 i Fedora 8 el nucli 2.6.23. Amb totes dues distros s’ha fet servir el controlador NVIDIA 100.14.23. Les proves que s’han fet ha sigut sobre:

  • Enemy Territory
  • Doom 3
  • Quake 4
  • Enemy Territory: Quake Wars
  • Codificació LAME
  • Ogg encoding
  • Lectura de disc
  • RAMspeed

Els resultats han estat els següents.

 

 

Com podem comprovar, en qüestió de jocs totes dues distribucions mostren un rendiment molt semblant, tot i que en tres de les proves Fedora és sempre qui es queda una mica per darrere. En canvi, en les proves de codificació LAME MP3 i Ogg Vorbis, Ubuntu 7.10 guanya amb una diferència que no supera els dos segons: és a dir, si fem una codificació d’un nombre gran de fitxers, es notarà prou la diferència.

Per altra part, a les proves de compressió Gzip Ubuntu va ser 6 segons més ràpida que Fedora, en percentatge suposa un 6%, que és prou. Per acabar, els resultats a les proves sobre la velocitat de la RAM van estar molt igualats.

Conclusions: no hi ha un clar guanyador ja que els resultats estan massa ajustats, totes dues distribucions oferiran un mateix rendiment i la diferència gairebé no la notaran els usuaris.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.