El teu blog de Linux en català

Songbird 0.3

Songbird és un projecte que va començar amb molta força fa una any i poc. És un reproductor de música que no només reprodueix música sinó també fa les hores de ràdio o de navegador web -tot i que d’una forma una mica especial ja que es centra en tendes de compra de música i coses semblants-.

Després d’uns quants mesos sense publicar res, però sense aturar el desenvolupament, s’ha presentat una nova versió, la 0.3. Recordem que aquest projecte va rebre una donació d’un milió de dòlars farà cosa d’un any.

El projecte, des que va començar, ha estat una autèntica revelació ja que ha estat un reproductor que ha cridat molt l’atenció: pel seu aspecte, perquè és multiplataforma i, principalment, per les seues característiques:

 • Treballa amb el motor Gecko (el mateix que el firefox)
 • També reprodueix tot tipus de vídeo (ja que fa servir el motor de l’vlc)
 • Porta una nova API que permet integrar els llocs webs amb el reproductor
 • Inclou un cercador anomenat Skreemer que reconeix la cançó que sona a cada instant
 • Plugin per a suport d’ipods i importació de les llibreries d’iTunes
 • És multiplataforma: Windows, Linux i Mac
 • Està traduït a més de 39 llengües (entre elles el català)

El problema que té el Songbird és encara no és gens estable i consumeix massa recursos (sobretot perquè si es basa en firefox…). Com diuen a Genbeta: “Falla más que Vista”, i és que és veritat, cada dos per tres es tanca perquè sí. En fi, ja veurem com avança el projecte. Per ara podem gaudir d’una nova versió a la qual li han fet un bonic rentat de cara.

2 comments

  • Arnau on 6 de novembre de 2007 at 22:54

  Reply

  Pau, mira l’enllaç de la descàrrega, que és erroni 😉

  • Pau on 7 de novembre de 2007 at 02:24

  Reply

  Gràcies! Ja està. No sé com va arribar eixa direcció allà…
  En fi.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.