El teu blog de Linux en català

GCompris 8.4

GCompris és un joc educatiu amb diferents activitats per a xiquets entre 2 i 10 anys. En total s’ofereixen més de 50 activitats amb les quals els xiquets poden aprendre mentre s’entretenen. Entre aquestes activitat, tenim:

- Descobrint l’ordinador: teclat, ratolí, moviments del ratolí…
- Àlgebra: taula de memòria, enumeració, taula de doble entrada (balanç), imatge espill…
- Ciència: El canal, el cicle de l’aigua, el submarí…
- Geografia: col·locar els països als mapes…
- Jocs: escacs, memòria…
- Lectura: pràctica de lectura
- Altres: aprendre a dir l’hora, trencaclosques de pintures famoses, dibuixos per vectors…

Actualment es troba disponible la versió 8.4 on s’ha substituït la llibreria de so SDL_mixer per gstreamer, s’han passat a la llicència GPLv3, les veus incloses es troben a un mòdul SVN separat i a més es troben codificades a una menor tassa de bits (així s’estalvia uns 40Mb de mida del fitxer).

A més d’aquest canvis, s’han corregits alguns errors de les versions anteriors i s’han actualitzat les actualitzacions (entre elles el català i castellà) i s’han afegit de noves. En general aquest programa es troba als repositoris de totes les distribucions ja que és una suite educativa prou utilitzada.

Al wiki també hi trobareu un programa relacionat molt important i que al nostre país està tenint molt d’èxit (i està desenvolupat per Francesc Busquets): JClic.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.