El teu blog de Linux en català

Adobe Reader 8

Finalment s’ha presentat la versió 8 del lector PDF d’Adobe: l’Adobe Reader per a GNU/Linux i Solaris. Aquesta nova versió té una interfície completament nova que s’ha tornat a dissenyar, noves eines i un funcionament més eficient que versions anteriors. Algunes de les característiques d’aquesta nova versió són:

 • Suport per a gràfics 3D
 • Suport per a estàndards internacionals
 • Interfície simplificada
 • Permet cercar en un o varis pdf’s
 • Treballa amb acceleració 2D per CPU
 • Administració automàtica de certificats digitals

Així com a versions anteriors només hi havia paquet rpm, aquesta vegada Adobe ofereix un paquet .deb per a Ubuntu/Debian i també els paquets rpm per Fedora, Mandriva i OpenSUSE a més del típic binari universal empaquetat en tar.gz. L’hem estat provant i no funciona malament, més lleugera que anteriors versions i la instal·lació ha sigut molt senzilla gràcies als paquets precompilats.

No hi ha versió disponible en català, tot i l’acord de la Generalitat de Catalunya amb Adobe (cal dir que només sembla disponible en anglès, en castellà tampoc hi és). Per altra part, a GNU/Linux ja tenim lectors com l’Evince o el KPDF que funcionen molt més ràpid -tot i que potser tenen manca de funcionalitats- amb els quals ens sentim còmodes. Potser Adobe això ja ho sap i per això s’ho ha currat.

3 comments

  • novalid on 18 de setembre de 2007 at 18:16

  Reply

  És GPL l’Adobe Reader 8, es programari lliure??

  • Ferran on 18 de setembre de 2007 at 19:46

  Reply

  Al principi que em vaig passar a Linux, sincerament trobava a faltar l’ adobe reader, però ara ja m’ he acostumat totalment al KPDF i a més per fer les recerques a dintre dels PDF ja tinc el Google Desktop que és la única excepció que he fet als productes que no són totalment lliures perqué tenia problemes amb el beagle.
  Per altra banda cal esperar que l’ evince i el KPDF també vagin incorporant millores.

  • Pau on 18 de setembre de 2007 at 23:04

  Reply

  No, l’Adobe Reader 8 no és programari lliure… quin remei.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.