El teu blog de Linux en català

Ubuntu Tweak

Ubuntu Tweak és una eina que podríem qualificar com un xicotet centre de control amb el qual es poden fer canvis a l’escriptori i al sistema que no podem fer fàcilment d’altres maneres. Entre les coses que podem fer, destaquen:

  • Canviar l’splash d’inici de sessió
  • Canviar l’aspecte de la barra de l’avant window navigator
  • Configurar icones de l’escriptori
  • Esbrinar quines són les rutes d’icones i imatges

Realment és una espècie d’entorn gràfic amb el qual podem controlar alguns aspectes concrets del gconf-editor. El gconf-editor és l’eina que permet controlar tots els paràmetres de l’escriptori GNOME (vindria a ser com el centre de control de KDE, el que passa és que el centre de control de KDE és infinitament més intuitiu que el gconf-editor).

Així, l’Ubuntu Tweak tracta, de lluny, assimilar-se al centre de control de KDE. Tot i que el nom pot dur-nos a engany, aquesta aplicació es podrà migrar a qualsevol distribució que faça servir el GNOME com a escriptori. Tot i que la nova versió estava anunciada per a avui mateix (16 de setembre), sembla que finalment s’ha endarrerit.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.