El teu blog de Linux en català

Els nous controladors millorats d'ATi, disponibles

Avui tenim molt bones notícies. Com vam comentar-vos fa alguns dies, AMD alliberarà part de les especificacions del controladors de les targetes ATi (cosa que ha complit avui mateix). I la cosa és encara millor: la propera setmana eixiran els controladors lliures que -en principi i segons s’ha estat publicant- tindran suport per a AIGLX.

També us vam comentar que els nous controladors 8.41 havien millorat molt el rendiment de les targetes i, tot i que aquesta nova versió no tindrà suport per a AIGLX, sí que en tindran les següents. Bé doncs, ja podem descarregar aquests nous controladors (enllaç al peu). Ací teniu una guia de com instal·lar-los a Ubuntu. Tot i així, AMD encara recomana continuar amb el controlador anterior ja que aquest pot comportar inestabilitat al sistema.

He estat provant la nova versió de controladors i els fps fent el glxgears ha passat de 4300 que tenia amb la versió que ve amb Ubuntu Feisty fins als 5700 (un augment del 32% en el rendiment, no tan exagerat com el 70% del qual es parlava). Tot i així s’ha d’anar amb compte, perquè encara no és “totalment públic” (tot i que no trigaran molt en fer-ho).

1 comment

    • Parra on 14 de setembre de 2007 at 09:16

    Reply

    Els he provat i van de categoria, ja estava un poc fart de tenir configurada la tarjeta com una vesa en el meu amd 64 amb debian.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.