El teu blog de Linux en català

Filezilla 3

Ara fa uns dies s’ha estat anunciant que la nova versió del client FTP Filezilla (un dels millors considerats a nivell informàtic), la versió 3, havia tret també versions per a GNU/Linux i MacOSX a més de per a Windows.

Al fòrum hi ha gent que ha comentat que ja feia temps que el feia servir. Curiosament, si mirem als repositoris d’Ubuntu (des de synaptic per exemple en cas de tenir activats backports i demés) hi trobarem la versió 3.0beta7 (probablement canvie en poc temps).

Entre les novetats d’aquesta nova versió podem trobar:

 • Actualitzacions automàtiques
 • S’ha ampliat el suport d’idioma (inclòs el català)
 • Suport per a connexions a través de tallafocs
 • Suport per a connexions FTP sota TLS/SSL (FTPS)
 • Suport per enviament i recepció de fitxers de més de 4Gb
 • Gestió de límits de transferència de fitxers
 • Nous temes per la barra d’eines i nova icona de l’aplicació

Si voleu provar ja la versió final (tingueu la distro que tingueu) el procediment és el següent: descarregueu FileZilla des de l’enllaç que us posem al peu de la notícia. El descomprimiu i tindreu un directori anomenat FileZilla i llavors el copieu al directori /opt:

sudo cp -r FileZilla3 /opt

Després aneu (a GNOME) a Sistema->Preferències->Menú Principal i allà aneu a la secció “Internet” i cliqueu sobre “Element nou”. Heu de crear una entrada com la següent:

Així ja podreu gaudir de la darrera versió d’aquest client FTP. Cal dir que no hi ha versió server per a GNU/Linux (tampoc per a Mac, només per a Windows). Així ja podem afegir un altre client als nostres favorits: FireFTP (per al Firefox), GFTP (del GNOME) i d’altres que vosaltres ja caneixereu.

3 comments

  • animarval on 12 de setembre de 2007 at 11:38

  Reply

  Doncs amb el Windows Vista no m’aconsegueix conectar-se a certs servidors. A l’Ubuntu va bastant bé.

  Ara que m’hi he fixat, en el programa no surt que tingui llicència GPL, tot i que a la web sí que ho fa constar que la distribució de Filezilla es fa sota la GPL.

  • Pau on 12 de setembre de 2007 at 12:16

  Reply

  Home, per poder estar allotjat a sourceforge cal que el projecte siga lliure, no?.

  • animarval on 12 de setembre de 2007 at 21:41

  Reply

  Si compleixen la llicència GPL. El que m’havia sorprès és que mirant a “Ajuda > Quant a…” surt només el copyright de Tim Kosse, no pas que tingui llicència GPL tal i com passa als altres programes amb aquesta llicència que utilitzo. Passa el mateix amb els de Mozilla.

  Però lo de FileZilla deu ser també com amb lo de Mozilla, que els logotips no estan sota llicència GPL.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.