El teu blog de Linux en català

Icona de Compiz Fusion a la barra d'eines

Una de les coses útils que tenia Beryl, abans de l’aparició de Compiz Fusion era la icona de Beryl Manager a la barra d’eines que permetia fer coses com canviar el decorador de finestres, passar de beryl a metacity, etc. de manera gràfica. Doncs bé, ara podem disposar de les mateixes funcionalitats des de Compiz Fusion amb Compiz Fusion Icon.

A part d’aquestes funcionalitats, en executar Compiz Fusion Icon s’obre el gestor de finestres de Compiz Fusion. Això vol dir que per posar en marxa aquest gestor de finestres no cal fer “compiz –replace -c emerald” sinó un parell de clics.

La instal·lació és molt senzilla:

 • Descarregar el paquet .deb del final de l’article.
 • Instal·lar-lo amb el gestor de paquets .deb.
 • Per arrencar Compiz Fusion i tenir la icona a la barra d’eines, només cal anar a Aplicacions> Eines del sistema> Compiz Fusion Icon.

 

Compiz Fusion Icon en acció

  • animarval on 28 d'agost de 2007 at 18:45

  Reply

  Buf.. detalls com aquest em fan reflexionar més sobre si Compiz-Fusion és ja prou estable o amigable per a ser instal·lat…
  No serà per falta de ganes sinó de confiança.

  • Pau on 28 d'agost de 2007 at 19:03

  Reply

  Home, realment això és com va passar amb dapper i el primer compiz. Havíem de fer volteretes dobles per instal·lar-lo. Amb Feisty la cosa ja venia automàtica.

  Amb Gutsy passarà això, Fusion ja estarà inclòs als repositoris i es podrà fer servir, esperem, sense problemes. Encara no queda clar si s’instal·larà per defecte.

  • animarval on 29 d'agost de 2007 at 11:44

  Reply

  Amb programes en que la instal·lació o configuració et pot deixar sense interfície gràfica i et pots quedar en mode consola…
  A veure si amb Gutsy ja podem estar tranquils i tenir Compiz. Sobretot serà molt útil l’eina de configuració del driver de la targeta gràfica i demés.

  • Clotet on 29 d'agost de 2007 at 14:43

  Reply

  Sí, la veritat és que ja tinc moltes ganes que surti Gutsy, sobretot si inclou Compiz Fusion per defecte i l’eina de configuració de la targeta gráfica. 😛

  Quant al Compiz Fusion, potser encara está una mica verd, peró segur que aviat ho arreglen tot 😉

  • marc on 29 d'agost de 2007 at 16:58

  Reply

  Jo no utilitzo compiz, però si enlightenment 17.
  Bé, m’explico, enlightenment 17 és un escritori que resta sota desenvolupament. A partir d’aquí, s’està fent un mòdul que és el bling que vindria a ser com el compiz, tot i que no és un managador de finestres.
  Donçs bé, tinc problemes amb la seva instal·lació, algú sap com es podria instal·lar ?
  Gràcies per tot

  • Pau on 29 d'agost de 2007 at 17:06

  Reply

  Bufff, ni idea. S’hauria de mirar. He provat unes quantes vegades enlightenment mitjanaçant elive. Però hi ha alguna cosa que no em convenç… no em sent gaire còmode. A Ubuntu l’he provat d’instal·lar però no vaig poder, i menys això del bling…

  Tot i així, és un escriptori que seguisc a prop, perquè està prou cuidat..

Deixa un comentari

Your email address will not be published.