El teu blog de Linux en català

XBMC a GNU/Linux

XBMC és un media center desenvolupat inicialment per a Xbox llicenciat sota GPL. Ara fa un parell de mesos es va presentar una notícia sobre els desenvolupadors, estaven reclutant programadors per portar aquesta aplicació a GNU/Linux.

Per si de cas no ho sabeu, un media center és una aplicació que permet veure fotos, pel·lícules, escolatar música, etc., MythTV i Elisa per exemple són media centers. El seu funcionament és normalment independent del sistema operatiu i permeten el control a distància.

Bé doncs, ja hi ha una versió que es pot provar. Cal dir que he provat d’instal·lar-la i he tingut problemes, vosaltres també ho podeu provar. Segons els mateixos programadors, encara no podem esperar gran cosa, però el projecte té molt bona pinta i val la pena provar-ho. Si voleu fer-ho, al fòrum teniu les instruccions per a Ubuntu (per a la resta de distribucions és igual, només heu d’anar satisfent les dependències que us demane al fer el ./configure).

L’aspecte haurà de ser de l’estil que trobeu al final de la pàgina. Com ja he comentat, ho he provat d’instal·lar, però a l’hora d’executar-lo s’obria una finestra que quedava tota negra. En principi no m’havia donat cap error. Si el proveu i funciona… comenteu-ho!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.