El teu blog de Linux en català

Primera beta de KDE4

Amb dues setmanes de retard segons el calendari establert, ahir es va publicar la primera beta de KDE4. A partir d’ací es congela el desenvolupament de llibreries i es centrarà en la seua integració. A cada mes que passe, es presentarà una nova beta.

Amb nom en codi Cnuth, aquesta primera beta inclou millores com la inclusió de Marble, una aplicació enfocada a mapes geogràfics, la integració d’Icon/Pixmap Cache, s’han millorat aplicacions com KWin, Konsole o KRDC i la integració entre Dolphin i Konqueror. Plasma també ha avançat.

Amb KDE4 també s’ha publicat la segona alfa de KOffice 2, una suite que està creant expectació i que potser, a partir d’aquesta nova versió, podria convertir-se en una alternativa al xuclador de ram OpenOffice.org. En aquesta segona alfa s’han millorat les tasques de renderitzat i la disposició del text, així com la utilització de la llibreria Flake.

Ja existeixen paquets compilats per a distribucions com openSUSE, Ubuntu o Mandriva. També hi ha un liveCD amb aquesta beta de KDE4 per testejar-lo i veure les noves millores sense haver d’instal·lar-lo.

2 comments

  • Jacquard on 10 d'agost de 2007 at 01:29

  Reply

  quina és l’adreça del liveCD ?

  PD: Semblaré un troll, però, visca el KDE, llarga vida al KDE!!!! què bonic que és als ulls el KDE, i que lleig que resulta el gnome

  PD2: el GNOME, no ha avançat gens en aquests ultims anys!!!

  • Pau on 10 d'agost de 2007 at 07:33

  Reply

  L’adreça la tens on posa “Descàrrega”. Per si de cas:

  ftp://ftp.oregonstate.edu/pub/kde/unstable/3.92/KDE-Four-Live/KDE-Four-Live.i686-0.3.iso

  ____________

  Per altra part, és important que li pegues una ullada a açò:
  http://live.gnome.org/ThreePointZero

  El mateix equip de GNOME afirme que per ara no pensen fer u 3.0 perquè abans de fer un canvi total, prefereixen anar millorant poc a poc el sistema que ja tenen.

  I, tranquil, no ets cap troll… aquí et diem el “tonto del pueblo” per fer servir KDE… Mwahahahahaahah!! jiji (és broma, eh?).

  Visca el GNOME!!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.