El teu blog de Linux en català

MythUbuntu

Amb la nova versió d’Ubuntu que eixirà a l’octubre hi trobarem una nova variant que a molts semblarà molt interessant: MythUbuntu.

Es pot considerar una distribució multimèdia derivada d’Ubuntu que està centrada a l’ús de MythTV. Cal dir que la seua finalitat no és pas ésser una distribució d’escriptori per a treballs comuns, sinó més bé com a centre multimèdia (tot i que, evidentment, permetrà fer-se servir com una distribució comuna).

MythUbuntu és l’alternativa lliure al Windows Media Center, entre les seues característiques cal destacar que té la possibilitat de funcionar directament com a LiveCD i actuar com estació multimèdia d’aquesta forma (a l’estil de GeexBox), suporta gairebé totes les targetes capturadores, té totes les característiques i plugins implementats per MythTV (doneu una ullada a l’article de la viquipèdia) i altres característiques com:

  • Emulador de SNES, NES, MAME i d’altres
  • Drivers d’NVIDIA i ATi inclosos
  • Tots els plugins oficials de MythTV ja estan configurats
  • Una interfície gràfica de configuració en mode Live
  • Possibilitat de desar tots els canvis en cada sessió live que s’inicie

Cal dir que realment aquesta distro està més enfocada al treball com a LiveCD, així ho demostra el fet de que a cada nova versió es milloren molts aspectes relatius a aquesta forma de treball.

Com que està basada en la que serà Ubuntu 7.10, les característiques bàsiques seran les mateixes: kernel 2.6.22, gnome 2.20, firefox gran paradiso (versió 3), compiz-fusion, etc. La versió final eixirà juntament amb la d’Ubuntu Gutsy a l’octubre. Mentrestant podeu tastar-la i veure algunes captures, però cal dir que no és gaire estable.

 

Deixa un comentari

Your email address will not be published.