El teu blog de Linux en català

Avant Window Navigator, el dock definitiu

O quasi definitiu. Ara ja fa un temps vam escriure un article sobre docks a l'estil del MacOSX que podien funcionar a GNU/Linux. Entre ells, ens trobàvem el kxdocker, kooldock (tots dos més per a KDE que per a GNOME), el kiba-dock (potser massa recarregat), els gdesklets o d'altres.

Entre tots els docks que hi ha actualment, hem trobat un que sembla estable, senzill, que no recarrega l'escriptori, que funciona d'una forma fluïda i bonica, amb una integració completa amb GNOME i Beryl i que s'instal·la i es configura fàcilment.  

 

Parlem de l'Avant Window Navigator, un projecte que es troba allotjat al projecte Google Code, que ens permet personalitzar-lo (això sí que és comú a la resta de docks) i que té unes característiques bàsiques molt interessants: cada vegada que s'obre una finestra, el dock es fa una mica més ample i llavors ix una icona des de la qual podem controlar la finestra (això evita haver de fer servir el gestor de finestres del panell).

Per altra part, les animacions d'aquest docks són, com ja hem comentat abans, fluïdes i d'alguna forma ordenades (en comparació amb el kiba-dock que al final podia ser un mareig increïble). L'única cosa que es troba a faltar és la integració d'una icona de paperera. Tot i així, el projecte avança i podem trobar també alguns plugins

Al wiki teniu un xicotet article sobre com el podeu d'instal·lar. 

 
  • Arnau on 1 de juliol de 2007 at 13:21

  Reply

  Mm…
  L’he instalat, però la veritat, m’ha semblat una mica inútil.
  Bé, no sé, suposo que estic massa acostumat al escriptori “habitual” ;P

  • Pau on 1 de juliol de 2007 at 16:28

  Reply

  Doncs jo estic encantat!

  Realment l’ús del dock no és complementari, jo diria que o bé es tria la barra típica de finestres, o el dock. Tenir totes dues coses potser no és del tot… adequat. És redundant.

  • Aljullu on 1 de juliol de 2007 at 16:34

  Reply

  • Pau on 1 de juliol de 2007 at 18:25

  Reply

  T’he contestat, sembla que al wiki em faltava una coseta important… jeje

Deixa un comentari

Your email address will not be published.