El teu blog de Linux en català

Ardour 2.0

Ardour és una estació digital de treball i masterització amb so. Es pot fer servir per gravar, editar, mesclar, experimentar i unes quantes funcions més avançades. Distribucions com ara Musix o la propera UbuntuStudio tenen aquesta aplicació com a pedra angular del seu programari.

Permet gravar en mode multicanal, edició no destructiva sense límits del desfés/refés, permet afegir-hi plugins sense cap tipus de traves, així com un potent control de volums i un bon motor de sincronització. A més, permet controlar el maquinari des de una interfície directa semblant al Mackie Control Universal.

Ardour està enfocat a usuaris professionals. És a dir, les possibilitats del programa són infinites i el control que permet -tant de programari com de maquinari- és molt afinat.

Després de dos anys i gràcies a una nova font de finançament, ha eixit la versió 2.0 que pretén complir les expectatives dels usuaris professionals més avançats. Aquesta versió té actualment paquets per a MacOSX, els de GNU/Linux hauran d’esperar a que es vagen fent els paquets precompilats.

2 comments

  • animarval on 2 de maig de 2007 at 09:12

  Reply

  Doncs em quedo amb el Jokosher. Simplement perquè no em veig dedicant l’ordinador a un programa com l’Ardour…
  Això sí, deurà ser molt útil per als fanàtics de la gravció de so (estudis de gravació i demés).

  • Pau on 2 de maig de 2007 at 09:46

  Reply

  Ostres, sembla molt xulo el jokosher. Molt més senzill. M’ho miraré..

Deixa un comentari

Your email address will not be published.