El teu blog de Linux en català

Mandriva Linux 2007.1 "Spring"

Avui s’ha anunciat la disponibilitat de Mandriva Linux 2007.1 amb nom “Mandriva Linux 2007 Spring“. Aquesta versió ve carregada de novetats com l’escriptori Metisse del qual ja vam parlar-vos així com altres característiques que ara comentem.

Quant a programari, inclou l’X.org 7.2, KDE 3.5.6 i GNOME 2.18, OpenOffice.org 2.1, Mozilla Firefox 2.0 i Mozilla Thunderbird 2.0 i tot això sota el kernel 2.6.17. S’han inclòs també per defecte tant Beryl com Metisse, dos conceptes d’escriptori 3D teòricament diferents -però iguals-. Es diu que Metisse pretén aprofitar els efectes que realment siguen necessaris i útils.

Cal destacar altre programari que també s’ha inclòs com WengoPhone (per trucades de telèfon), Google Picasa i Google Earth, Drakvirt (un programa de Mandriva per tal de facilitar la virtualització) i, a més, han fet que aquesta versió siga compatible amb el Wii™ remote (als jocs de GNU/Linux es podrà fer servir el comandament de la Wii!).

Moltes eines de configuració i gestió del sistema també han estat actualitzades així com un bon nombre de programes generals i base del sistema. Suporta, de forma opcional, ntfs-3g per gestionar particions ntfs. Per veure la llista completa de característiques passeu-vos pel seu wiki.

1 comment

    • claula on 4 de maig de 2007 at 11:43

    Reply

    k guay!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.