El teu blog de Linux en català

OpenSuSE 10.3 Alfa3

El 12 d’abril es va presentar la tercera Alfa d’OpenSuSE 10.3. Els canvis inclosos més importants d’aquesta versió són la inclusió del GNOME 2.18 que va eixir fa poc i el kernel 2.6.21 RC5.

Aquesta tercera alfa ve amb moltes novetats i canvis que són prou curiosos. Per exemple, a la versió de 64bits, normalment amb el Firefox era molt complicat fer funcionar els plugins tipus flash o d’altres. Amb aquesta nova versió de SuSE, per defecte, s’inclou el nspluginwrapper per tal de permetre instal·lar sense complicacions aquests plugins. Una bona solució a un problema que era (i és) prou seriós per a aquells que hem provat la versió de 64bits.

Entre d’altres novetats, també cal destacar un nou gestor d’actualitzacions natiu per a GNOME, un nou mòdul yast-ftp-server, l’AppArmor utilitza u nou motor d’anàlisi i els mòduls del kernel que hi fan referència s’han tornat modificar.

Hi ha un bon nombre de correccions de bugs que s’han anat presentant al llarg de la segona alfa. Si voleu veure la llista, podeu fer-ho ací. La llista de canvis d’aquesta versió, la podeu vore a la pàgina oficial.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.