El teu blog de Linux en català

Madriva Linux 2007.1 RC3

L’equip de Mandriva ha llançat la tercera release candidate de Mandriva Linux 2007.1.

Aquesta versió s’ha centrat una mica més en la integració dels efectes 3D amb els escriptoris. S’han inclòs les darreres versions estables de GNOME (2.18) i KDE (3.5.6). Quant a l’OpenOffice.org s’han quedat ja endarrerits, doncs la versió inclosa és la 2.1 quan la versió estable actual és la 2.2 (que va eixir fa un parell de dies).

Els temes del sistema s’han canviat, tant als escriptoris en sí com a l’inici i tancament del sistema. Cal destacar la nova eina d’actualitzacions que sembla que treballarà prou bé. El suport 3D permetrà treballar tant amb Metisse, Compiz o Beryl ja que la compatibilitat amb les targetes ATi i NVIDIA ara és molt millor. Per altra part, també s’ha vist millorada la compatibilitat amb els lectors de targetes que duen els portàtils.

Es troben disponibles versions per a arquitectures de 32 i 64 bits en format dvd instal·lador (que es pot descarregar lliurement) i també es poden trobar livecd’s/instal·ladors però que ja cal pagar per ells.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.