El teu blog de Linux en català

Metisse, el Beryl de Mandriva

Metisse és un nou window-manager que està desenvolupat pel In Situ project. És un projecte GPL que per ara només s’ofereix a Mandriva i que té la finalitat de no ser pas un escriptori 3D enfocat només a l’aspecte, sinó també a la funcionalitat.

Realment no és un escriptori nou, és simplement un motor que funciona actualment per a GNOME i que ofereix tota una sèrie de possibilitats com per exemple una nova funció de copia-enganxa, o un desdoblament de les finestres que fa més còmoda la navegació entre elles.

Aquest escriptori és el que s’espera que estiga integrat per defecte a Mandriva Spring 2007, però per ara ja podem provar aquest escriptori amb un liveCD. L’anunci de Mandriva diuen que serà avui o demà (si és que no s’ha fet ja oficialment) i sembla que serà un canvi prou gran respecte a com s’ha anunciat la cosa. Això farà que Mandriva puje uns quants metres a la cursa de les distribucions.

Si voleu més informació podeu pegar-li una ullada al FAQ.

  • animarval on 26 de gener de 2007 at 11:24

  Reply

  Ho has tret de bootlog?

  • Mdk on 26 de gener de 2007 at 12:36

  Reply

  No, de vivalinux. Per?

  • animarval on 26 de gener de 2007 at 17:21

  Reply

  No, és que hi ha coincidències de data en diferents llocs web per aquesta notícia.

  • Mdk on 26 de gener de 2007 at 18:21

  Reply

  Home, és que al cap i a la fi les coses que diem són les mateixes. No tenim experiència pròpia amb aquest escriptori i llavors hem de dir allò que diuen els altres i afegir el que siga possible. En aquest cas, a youtube no hi havia cap vídeo de metisse, hem sigut nosaltres els primers qui ho hem pujat.
  La qüestió és que la notícia estiga en català (i ben escrita, clar està).

  • animarval on 26 de gener de 2007 at 22:08

  Reply

  Sí, si SomGNU la trobo molt útil per això, perquè trobes les notícies en català.
  Trobo que s’hauria d’aprofitar potser la Wiki per a posar-hi el que per exemple no hi cabria a la Viquipèdia, Descripcions extenses de les distribucions, Tutorials de Gnome,…
  Però la web de moment va fent, i per mi està força bé.

  • Mdk on 26 de gener de 2007 at 22:17

  Reply

  Home, això que dius és una mica la finalitat del wiki, però ho hem de fer entre tots.

  Això és un projecte obert. Qui vulga participar només ho ha de dir. Per a mi les dues coses principals són crear un bon wiki/zona de documentació i mantindre en català una pàgina d’actualitat GNU/Linux que ens porte a gent que coneix el valencià/català però que al web no el fa servir normalment. Si aconseguim fer una pàgina web bona, atraurem a gent que fins ara ni tan sols s’havia preocupat de trobar pàgines en català sobre gnulinux.

  No volem guanyar diners, volem fomentar la nostra cultura i el programari lliure. Per això no acceptarem cap tipus de publicitat ni res semblant. En fi. Aspauet, com diem per ací.

  • animarval on 27 de gener de 2007 at 20:13

  Reply

  El problema que tinc és que jo encara no he entrat dintre GNU/Linux completament. Faig servir programari lliure, però a Windows.
  Per això em seria molt difícil fer un manual sobre qualsevol aspecte de GNU/Linux.

  • Mdk on 27 de gener de 2007 at 20:51

  Reply

  Home, poc a poc. Hi ha moltes formes de participar en tot això i certament sembla que tens potencial… jejejeje. La millor forma d’ajudar és fomentar l’ús del programari lliure (no només de GNU/Linux) a la vida diària (eixa és la cosa que més costa).

  • animarval on 27 de gener de 2007 at 21:33

  Reply

  Sí, si al principi era més aviat per moda.
  Però un dia se’m va acudir llegir “Programari Lliure per a una societat lliure” i de cop em va venir la consciència de què comportava l’ús de programari lliure.

  Per a postejar a SomGnu on cal registrar-se?

  • Mdk on 27 de gener de 2007 at 21:41

  Reply

  Et refereixes per a posar notícies o per al fòrum?.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.