El teu blog de Linux en català

gNewSense 1.1

gNewSense és una distribució impulsada per la Free Software Fundation (corrent Stallman), que està basada en Ubuntu Dapper i que pretén (al igual que altres distros com ara UTUTO) que tot el software inclòs siga només programari lliure: ni mòduls, ni programes, ni controladors propietaris.

La versió 1.0 es va presentar ara fa uns quatre mesos amb la finalitat d’aprofitar l’estabilitat d’Ubuntu i donant la possibilitat de tindre una distribució completament lliure. Aquesta nova versió anunciada, la 1.1, corregeix una sèrie de bugs no molt importants, s’han substituït alguns drivers que no eren lliures (això vol dir que és difícil controlar la “completa llibertat” d’una distro), s’ha creat una variant del liveCD per tal de que tinga KDE, s’ha canviat l’artwork i el firefox s’ha vist modificat per evitar que porte plugins no lliures.

Des de la web també ens animen a que creem la nostra distro.

  • animarval on 23 de gener de 2007 at 12:39

  Reply

  Ara em poso a actualitzar l’article a la Viquipèdia sobre gNewSense:
  http://ca.wikipedia.org/wiki/GNewSense

  • Mdk on 23 de gener de 2007 at 13:07

  Reply

  Mira, perfecte. No havia trobat jo les captures de pantalla.
  Fas servir aquesta distribució?

  • xworm on 23 de gener de 2007 at 13:29

  Reply

  sembla interessant, però el més interessant, fer una distro pròpia

  • animarval on 23 de gener de 2007 at 15:38

  Reply

  He provat aquesta distribució com a LiveCD.
  Al no tenir un ordinador pròpi on poder triar jo el sistema operatiu que hi vulgui tenir, no he pogut instal·lar-hi cap distribució GNU/Linux. Però el més problable és que em decantés per gNewSense, té el millor d’Ubuntu (facilitats) i a més segueix les directrius de GNU.
  De moment em preocupo de que l’article sobre gNewSense a la Viquipèdia estigui actualitzat.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.