El teu blog de Linux en català

Disponible Scribus 1.3.3.7

Avuí l’equip de Scribus a fet l’anunci de la seua versió 1.3.3.7.

Scribus és un programa de maquetació a l’estil d’Adobe InDesign o QuarkXPress que té versions tant per a GNU/Linux com per a MacOSX i Windows. És GPL i està basat en les llibreries Qt (així que funciona millor sota KDE). La compatibilitat amb Windows es va donar a partir de la versió 1.2 i amb aquest canvi Scribus es presenta com un projecte amb un gran futur.

Aquesta nova versió es básicament una versió on s’ha fet una correcció de bugs, petits canvis i actualitzacions de les traduccions (incloent el català). S’ha canviat el splashscreen (la imatge que ix al obrir el programa) i per altra part més interessant, s’està treballant en la migració del programa a sistemes OS/2.
Per als usuaris de opensuse hi ha disponible una versió en rpm per a descarregar afegint aquesta font al yast, apt o smart:

http://software.opensuse.org/download/home:/mrdocs/

Ha de quedar clar que aquest programa no és comparable amb els d’Adobe o d’altres companyies que tenen un ús més professional, però per a entorns on no es necessita una gran especializatció, aquest programa és suficient. I anirà millorant.

    Deixa un comentari

    Your email address will not be published.