El teu blog de Linux en català

Foldit, el joc que ajuda la medicina.

Foldit és un joc d’ordinador revolucionari, de finançament col·lectiu, que permet als jugadors ajudar en la recerca científica.

Text de la Viquipèdia:

«És un videojoc de trencaclosques en línia centrat en el plegament de proteïnes. Forma part d’un projecte d’investigació experimental i va ser desenvolupat pel Center for Game Science de la Universitat de Washington en col·laboració amb el Departament de Bioquímica de la mateixa universitat.

L’objectiu del joc és plegar l’estructura d’una sèrie de proteïnes de la millor manera possible, fent servir les eines que apareixen al joc. Les solucions que aconsegueixen més punts són analitzades pels investigadors, que determinen si existeix alguna configuració estructural nativa (o estat natiu) que es pugui aplicar a les proteïnes corresponents a la «vida real». Aleshores, els científics fan servir aquestes solucions per resoldre problemes a la «vida real», com ara lluitar contra malalties i eradicar-les o crear innovacions biològiques. Aquest joc és un dels exemples paradigmàtics de ludificació aplicada a l’àmbit de la recerca científica.»

Com jugar

Foldit té versions per a Windows, GNU/Linux i Mac. Des de la seua pàgina oficial podeu baixar els paquets d’instal·lació. El paquet per a GNU/Linux és un tar.gz que cal baixar, descomprimir i executar fer doble clic sobre l’executable Foldit.

Si el programa no s’executa,  proveu a fer-ho des d’un terminal. Veureu què està fallant. En el meu cas calia instal·lar freeglut:

sudo apt-get install freeglut3

Deixa un comentari

Your email address will not be published.