El teu blog de Linux en català

Firefox Hello, l'Skype can Firefox

Ahir Mozilla va anunciar Firefox Hello, el nou servei de trucades d’àudio i vídeo que s’ha afegit com a peça base del navegador en les versions nightly i que suposadament arribarà amb Firefox 34. Fa servir la tecnologia WebRTC, una tecnologia desenvolupada inicialment per una companyia de San Francisco anomenada TokBox que va ser comprada per Telefónica.

WebRTC és una tecnologia basada en HTML5 que permet fer vídeo trucades i xats des del navegador, incloent també transferència de fitxers. Tot sense necessitat de connectors externs.

firefox-hello-nova-trucada
firefox-hello-contactesTindrem un botó nou a la barra d’eines que ens permetrà accedir a aquesta funcionalitat. En clicar, veurem directament un enllaç que podem compartir amb qualsevol que també tinga el Firefox per iniciar una conversa. El punt més interessant és que no necessitem cap compte, cap registre, res. Només hem de fer servir Firefox. No és agosarat dir que en un futur molt proper aquesta funcionalitat podrà ser una aplicació d’escriptori gràcies a node.js (però això ja ho veurem).

Firefox Hello també permet utilitzar el nostre compte Firefox, això ens permet poder tindre el llistat de contactes i en un futur possiblement gestionar altres preferències. L’he estat provant i encara li calen algunes millores i correcció d’errors. Però la cosa pinta bé. Ací teniu el meu careto matiner.

firefox-hello

 

Baixada

Tot i que diuen que a la versió beta ja està disponible, jo no l’he trobat. En canvi, a la versió nightly, sí. Baixeu-lo d’ací.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.