El teu blog de Linux en català

GNOME Software

Els desenvolupadors del GNOME avancen lentament. Molt lentament. Moooooolt leeeeeentament. Però ho estan fent bé. Des de la versió 3.8 (o 3.10), s’està desenvolupant el GNOME Software, que vindria a ser l’equivalent a un Google Play o Apps Store. Possiblement tant l’App Store com Google Play venen dels gestor de paquets originaris de sistemes GNU/BSD/Linux.

GNOME SOFTWARE

 • Està dissenyat per gestionar no només la instal·lació de programes al nostre sistema, sinó també per gestionar les actualitzacions.
 • No és un ‘instal·lador de paquets’, sinó que es tracta de fer una interfície atractiu i clar per a que els usuaris puguen instal·lar programes fàcilment i descobrir-ne de nous.
 • Una característica interessant és la capacitat de poder cercar tipus de lletra i instal·lar-los.
 • La idea és que tenim una increïble col·lecció de programari interessant en els repositoris de les nostres distribucions, però no tenim eines per a saber què hi ha. GNOME Software classifica i ens mostra el que hi ha d’una manera molt atractiva i senzilla de fer servir.
 • Fedora 21 ja el porta per defecte, Ubuntu GNOME té previst utilitzar-lo en properes versions

software-3132

software-fonts

COM EL PODEU INSTAL·LAR?

Espereu a Fedora 21, és el meu consell. Tot i ser molt guai i tal, és complicat que totes les distribucions l’acaben adoptant.

2 comments

  • jaume on 16 d'octubre de 2014 at 09:14

  Reply

  Interessant!
  Se’n sap alguna cosa sobre quan sortirà per Ubuntu?

   • Aleix on 16 d'octubre de 2014 at 10:44

   Reply

   Ubuntu no soporta oficialment ni PackageKit ni Appstream. No serà fàcil que hi arribi en condicions.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.