El teu blog de Linux en català

GNOME 3.14

Fa uns dies es va publicar GNOME 3.14. Primer un vídeo

 • GNOME Shell

La base de l’escriptori GNOME, el Shell, no porta grans novetats, però sí petits detalls que milloren l’experiència d’usuari i algunes animacions que no estan malament. El cercador del Shell ara és capaç de cercar a l’aplicació de rellotges i també de fer petites operacions matemàtiques. També s’ha implementat el multitouch, amb l’objectiu que el GNOME siga completament funcional a dispositius tàctils.

 • GTK

Adwaita serà el tema per defecte de GTK. Això què vol dir? Que després de mil anys amb un tema horrible per defecte, l’Adwaita es converteix en el nou tema base de tota aplicació GTK. Prepareu-vos, que en 10 anys odiarem l’Adwaita.

 

 • Aplicacions

Un dels apartats més interessants són les aplicacions per defecte del GNOME: Evince, Gedit, Weather, Maps, Vídeos, els jocs… hi ha millores en totes elles. Una menció especial a Maps, que inclou planificació de rutes.

gnome-weather-2

 • Com aconseguir GNOME 3.14
 • A Ubuntu 14.10:

sudo add-apt-repository ppa:gnome3-team/gnome3 sudo add-apt-repository ppa:gnome3-team/gnome3-staging sudo apt-get update sudo apt-get install ubuntu-gnome-desktop

 • Fedora 21 ja l’inclou, però aquesta versió de Fedora es troba en versió alfa.
 • OpenSuSE Factory
 • Hi ha una ISO preparada, basada en Fedora 21.

1 comment

  • xavifumi on 13 d'octubre de 2014 at 07:22

  Reply

  Doncs GNOME porta una temporada molt engrescadora! Les noves aplicacions i el redisseny general des del 3.0 el fan un dels meus escriptoris preferits! Però com comentes, ja estic patint amb l’Adwaita: acaba d’arribar i en un no res estarà passat de moda. Els de can KDE preparen un tema pla per l’arribada de la seva versió 5 anomenat Breeze que està molt més al dia! A vegades crec que GTK també necessita un projecte per actualitzar la imatge general i no deixar-ho en mans dels temes de tercers.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.