El teu blog de Linux en català

Open Karma: un pont entre disseny i codi

Son molts els projectes de programari lliure que apareixen amb el temps, però molts més son els que deixen de ser desenvolupats per la manca de recursos. La creació de programari lliure és normalment a mans d’un sol desenvolupador o d’un grup petit on, normalment, no totes les places necessàries per a crear un programa de qualitat són cobertes i un cop el programa és funcional, l’usuari sembla trobar problemes per adoptar-lo al seu us diari, ja sigui perquè hi ha alternatives més potents o perquè l’apartat gràfic no està tan cuidat o perquè emprar un programari privatiu piratejat és el que fa tothom i sembla que els que busquem alternatives només volem perdre el temps.

Open Karma

Open Karma

Així doncs, Open Karma intenta donar un cop de ma: establir un pont de contacte entre dissenyadors i programadors de programari lliure.

La pàgina encara no està totalment funcional. Ara mateix, us podeu afegir a la llista de comunicació per a rebre novetats, fet que serveix per tantejar la demanda i interès entre els usuaris d’un servei d’aquestes característiques que milloraria el resultat de molts projectes de programari lliure, ja que n’hi ha molt de qualitat però amb poca atenció al apartat del disseny. Fet més que normal degut a la mida dels grups de treball i a la feinada en si que suposa la creació,  manteniment i evolució continua d’una bona aplicació.

Què en penseu? Creieu que era necessària una eina d’aquestes característiques? En veurem algun resultat? O els qui es dediquen a col·laborar en la creació d’aplicacions seran els mateixos  i per tant, les aplicacions no milloraran?

  • aniol on 20 de febrer de 2014 at 16:09

  Reply

  Em sembla molt bona idea. Jo mateix he ajudat a programadors a triar un disseny o a crear-ne un per als seus projectes, ja fos ideant un logotip o donant la meva opinió sobre quin disseny visual podria tenir una aplicació. Segurament si es dirigeix la demanda a aquesta web podrem trobar més fàcilment nous projectes on col·laborar.

  • jmaspons on 20 de febrer de 2014 at 18:27

  Reply

  A can KDE també estan buscant dissenyadors. Recentment a arrencat amb força un grup que hi treballa http://vdesign.kde.org i forums on debatre http://forum.kde.org/viewforum.php?f=285

  A veure si aconsegueixen ajuntar la feina de programadors i dissenyadors, dos mons força allunyats però que poden treballar en projectes comuns.

  • David on 16 d'abril de 2014 at 14:55

  Reply

  Fa mesos que no s’hi mou res… potser ha mort abans de començar?

   • aniol on 18 d'abril de 2014 at 16:17

   Reply

   Doncs és una llàstima. Tampoc he vist que se’n parlés massa a d’altres webs. 🙁

  • jmaspons on 18 d'abril de 2014 at 21:16

  Reply

  A can KDE també estan buscant dissenyadors. Recentment a arrencat amb força un grup que hi treballa . Preten treballar col·laborativament i estan oberts a propostes i crítiques constructives.

  A veure si aconsegueixen ajuntar la feina de programadors i dissenyadors, dos mons força allunyats però que poden treballar en projectes comuns.

   • jmaspons on 18 d'abril de 2014 at 21:24

   Reply

   El filtre de spam em bloqueja missatges amb enllaços…
   Més info a vdesign.kde.org

Deixa un comentari

Your email address will not be published.