El teu blog de Linux en català

Improv: un ordinador lliure i modular per menys de 60€

Improv

Imatge del dispositiu Improv.

El 25 de novembre Make·Play·Live va presentar el primer producte que posen al mercat: Improv, una placa computadora lliure i modular.

El conjunt està format per una placa amb varis ports i connexions per interactuar amb l’ordinador i una targeta EOMA68 amb la CPU i memòria. Tot plegat pesa uns 100 grams i mesura 100 x 74 mm.

Les característiques són semblants al Raspberry Pi però més potent (comparable a un netbook) i posant èmfasis en què tant el disseny del maquinari com el programari que suporti sigui obert i publicat sota la llicència lliure.

La targeta conté un processador  ARM® Cortex™-A7 1Ghz dual core (Allwinner A20), GPU Mali400MP2 amb OpenGL ES 2.0/1.1, 1Gb de memòria RAM DDR2, 4GB NAND flash + lector de targetes Micro SD i una sortida micro HDMI. Aquí trobareu les especificacions completes.

Per defecte portarà la distribució de GNU/Linux MER amb KDE Plasma Desktop, KDE Plasma Active, Qt5. També pot funcionar amb Debian, Android i altres distribucions que funcionin a l’arquitectura ARM.

Per a què serveix?

Improv pot servir per a desenvolupar i testar programari en arquitectures ARM. De fet, pot ser el primer pas per preparar la sortida al mercat del Vivaldi, la primera tauleta que seguirà els mateixos principis de llibertat i que probablement aprofitarà les mateixes targetes modulars que Improv.

També pot servir com a servidor personal, barat i de baix consum, com a centre multimèdia o el què se us acudeixi.

Més informació:

https://plus.google.com/+Makeplaylivepage

http://aseigo.blogspot.com.es/2013/11/introducing-improv.html

http://www.linuxpromagazine.com/Online/Features/MakePlayLive-Releases-New-Single-Board-System

Deixa un comentari

Your email address will not be published.