El teu blog de Linux en català

Kdenlive vol posar-se al dia

Kdenlive es fa gran. Aquells qui portin anys provant aplicacions d’edició de vídeo per a Linux, sabràn que a dia d’avui és un dels projectes més veterans al nostre escriptori pel que fa a edició de vídeo. Però els nous desenvolupadors que han intentat afegir-se al projecte s’han trobat amb un problema: el codi porta molt temps creixent, i es troba en un punt on als possibles col·laboradors els suposa massa feina poder aportar alguna cosa al projecte. No cal dir que això mateix també fa que sigui complicat afegir pedaços per a solucionar els errors del programa i alhora no li permet tenir la mateixa potència que altres editors de vídeo amb més renom.

Per això mateix des de Kdenlive han obert un projecte per a posar-se al dia. Han creat una campanya per a recollir fons a Indiegogo, on esperen aconseguir 4000€, abans del 30 d’abril, per a poder tenir desenvolupadors a temps complet durant un parell de mesos per a reescriure el programa pràcticament des de zero. I com a la majoria de campanyes de recaptació de fons, segons la nostra aportació, rebrem una “recompensa” que pot anar des d’un agraïment fins a el dret a escollir una de les millores que implementarà la futura versió del programa (això si, passant la censura dels desenvolupadors)

Per a qui no conegui el projecte:  Kdenlive va neixer l’any 2002 d’un grup de desenvolupadors (entre els quals hi havia els creadors de Kino) que van decidir crear un editor que tant pogués servir a usuaris novells com a semi-professionals. Deu anys més tard ha aconseguit ser un dels programes de referència al món de l’audiovisual professional de l’escriptori lliure sobretot gràcies a les últimes incorporacions d’eines per a la correcció de color i de control de la senyal de vídeo com el vectorscopi o el monitor en forma d’ona… o el suport per a la sortida de video  a monitor extern en tarjes de vídeo dedicades (per a la resta d’usuaris també té un munt d’eines molt útils, com la integració de llibreries en línia per a tenir material a un sol clic, o una eina per a exportar el nostre vídeo directe a DVD).

Si això de col·laborar econòmicament amb un projecte d’aquest tipus us queda lluny, ja sabeu que hi ha moltes maneres de col·laborar: des de ajudar a detectar errors fent servir el programa, donant un cop de mà amb la traducció, o bé simplement compartint aquest article per a que se’n faci ressò!

Gràcies per col·laborar!

  • zdv80 on 16 de març de 2012 at 20:36

  Reply

  Crec que hi ha unes quantes coses que cal millorar bastant al kdenlive, però pel meu gust (i això que no sóc gens fan de KDE) és amb diferència el millor editor de vídeo que hi ha actualment per Linux… Tot i les seves limitacions, és funcional i relativament intuitiu…

  Veig que ja els queda poc per recollir la meitat dels fons! 🙂

  • Daniel on 18 de març de 2012 at 09:58

  Reply

  Molt bones notícies! Pel que he sentit, aquest té més funcionalitats que el pitivi, així que té bona pinta 🙂

  Merci!

 1. Reply

  Podeu actualitzar la noticia

  http://www.kdenlive.org/users/ttill/kdenlive-fundraising-campaign

  estan pels 5.200, tot el que superi els 4.000 inicials seran destinats a més programadors, maquinari …

  • Miquel Bosch on 3 d'abril de 2012 at 14:24

  Reply

  Hi acabo de contribuir!

  Edito poc vídeo però després de provar diverses opcions per mi Kdenlive és la millor opció disponible per a Linux. Evidentment hi ha molt camí per millorar i aquest és un bon pas per part dels desenvolupadors!

  Aviat arribarem als 6.000 $ (amb només 4 dies) espero que amb un mes puguin aconseguir fons per accelerar la qualitat i funcions del programa. Com sempre m’alegra veure com desenvolupadors i usuaris s’esforcen seguint el codi lliure!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.