El teu blog de Linux en català

ColorHug, un calibrador de monitor lliure

Tots aquells qui necessitin un color realista al seu monitor a Linux, sabran que no existeixen programes natius per aquest sistema operatiu. Les úniques solucions possibles passaven per calibrar (fent servir un calibrador de windows/mac) en una màquina virtual i fer servir els fitxers resultants, o simplement fent servir diverses ordres de terminal que ens podien ocupar tranquil·lament un parell d’hores.

Però gràcies a Hughski la situació ha canviat. Aquesta petita companyia de Regne Unit, ha decidit crear un calibrador de monitor per a Linux. I el fet que de moment, ja han exhaurit totes les unitats que havien creat, ens demostra que era una eina que es demandava des de fa molt temps.


El calibrador és petit, i té totes les funcionalitats d’altres calibradors professionals, però alhora manté un preu molt competitiu: 70€ (més despeses d’enviament). De moment estan oferint un 20% de descompte, ja que el programari que acompanya el calibrador es troba en una fase beta, i per tant, els usuaris ajuden amb les seves proves a aconseguir que el programari sigui el definitiu.

Un  altra cosa que cal destacar, és que s’ha alliberat tot el codi del projecte  als repositoris de Hughski, i podem descarregar des del programari de calibració fins als esquemes de construcció del calibrador, o el firmware, que ens permetrà que el nostre calibrador sempre estigui actualitzat.

Si us interessa adquirir un ColorHug només heu d’enviar un correu a: colorhug@hughski.com amb l’assumtpte: colorhug preorder. Però ja us podeu esperar: com hem comentat ja han exhaurit tots els que tenien fabricats, i el temps d’espera calculat per a les properes sol·licituds és de 16 setmanes (contant que construeixen unes 100 unitats al més) i els usuaris d’altres sistemes operatius no han de patir: HughSki ja ha anunciat que treballen en adaptar el programari a Windows i Mac.

  • lotiopep on 13 de gener de 2012 at 19:08

  Reply

  ondia! perdoneu la ignorància, però què caram és un calibrador d’aquests???

   • oriolsbd on 13 de gener de 2012 at 20:39

   Reply

   És un aparell que t’ajuda a configurar els paràmetres de brillantor, saturació, color, etc. del monitor. No sé exactament com funciona perquè no l’he utilitzat mai. Només sé que es composa de dues parts: un programa i un detector (l’aparell que mostra l’anotació).
   Suposo que el programa deu mostrar per pantalla uns codis de colors específics, llavors, tu vas canviant els paràmetres monitor i el detector et deu avisar quan els veu exactament com s’haurien de veure. No sé, potser fins i tot et diu quins paràmetres has de tocar i tot.
   Xavifumi, l’he encertat? 🙂

    • lotiopep on 13 de gener de 2012 at 21:22

    Reply

    Gràcies 😉

  • oriolsbd on 13 de gener de 2012 at 20:42

  Reply

  Xavi, no fa massa estaba buscant precisament això. Tu el tens? L’has pogut provar?

  • Xavi on 13 de gener de 2012 at 22:02

  Reply

  Doncs no! he conegut aquest projecte aquesta mateixa setmana i ja estic a la llista d’espera! quan arribi ja en faré algun comentari!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.