El teu blog de Linux en català

The cosmonaut, una prometedora pel·lícula lliure

«The cosmonaut» (o «El cosmonauta», no queda clar quin serà el nom oficial internacional) no és només una prometedora pel·lícula lliure, sinó que és més bé un gran projecte que porta més de 3 anys desenvolupant-se i que fa pocs dies ens ha presentat el seu trailer que podeu veure ací.

Darrere hi ha la productora espanyola Riot Cinema, que ha volgut fer allò que hem vist en altres àmbits com la música o el programari: demanar diners per produir una pel·lícula lliure.

«The cosmonaut» és una pel·lícula de ciència ficció en la qual tothom pot participar des de només 2€. S’han aconseguit gairebé 500.000€ fins ara i el rodatge ja ha finalitzat. Queda l’última part de muntatge, efectes i demés per tindre el producte final que s’estrenarà lliurement i en HD per Internet. Algun dia més proper que llunyà.

Probablement segons l’èxit que tinga aquesta peli es podrà iniciar un model nou més lliure. Mai no arribarà a triomfar i substituir el funcionament del cine actual, per descomptat, però és interessant veure com floreixen altre tipus de negocis basats en la llibertat i respecte als consumidors.

  • Biel on 6 de novembre de 2011 at 11:13

  Reply

  el cosmonauta no és l’unic projecte de pelicula oberta amb crowd funding en el nostre territori

   • Ecron on 6 de novembre de 2011 at 14:13

   Reply

   Ah no? I quins projectes més n’hi han? Perquè tan sols ho comentes però ens dixes amb la intriga del no saber!

   Jo ho veig genial, es poden fer grans films amb un model com aquest, és possible que no sempre ixca be, però pel que es veu aquesta te pinta de bona…

   🙂

    • Jordi on 10 de novembre de 2011 at 21:42

    Reply

    Imagino que es refereix al projecte de Fenix 1123.

    • x on 11 de novembre de 2011 at 14:39

    Reply

    Doncs no sé, hi ha l’arròs movie , http://arrosmovie.info, http://copiadmalditos.blogspot.com/ (documental) , però són pocs.

  • Daniel on 6 de novembre de 2011 at 22:44

  Reply

  Ostres, té molt bona pinta! Merci per penjar-ho 🙂

Deixa un comentari

Your email address will not be published.