El teu blog de Linux en català

Firefox 7

Seguint amb la actual política d’alliberament freqüent de noves versions avui Mozilla ha anunciat la publicació de Firefox 7. I això que només fa un mes i mig que es va alliberar Firefox 6. Amb criteri d’alliberament, podem tenir millores importants en el nostre navegador més sovint, i el procés de proves de les noves versions es simplifica molt. Però això també implica, lògicament, que la quantitat de novetats de cada versió és més reduïda.

Per aquesta versió del Firefox hi ha una novetat molt important (i esperada) per a nosaltres, i és que gràcies a l’ús de MemShrink ha de veure reduït el seu consum de memòria entre un 35 i un 50%. La veritat és que encara no he pogut comprovar si aquesta reducció és tan gran com prometen, però realment és una millora molt interessant.

Ja és aquí Firefox 7

Ja és aquí Firefox 7

Algunes altres millores interessants que porta Firefox 7 són les següents:

  • Utilitza un nou sistema de renderitzat, més ràpid
  • Les adreces d’interès i les contrasenyes es sincronitzen més ràpidament si utilitzeu Firefox Sync
  • Ja no es mostra el «http://».
  • Millor suport per a MathML
  • S’ha actualitzat el protocol WebSocket a versió 8

Si voleu utilitzar Firefox 7, podeu baixar-vos el seu binari des de la pàgina de descàrregues del Firefox. De tota manera, si utilitzeu Ubuntu i teniu configurat el repositori PPA Stable de Mozilla del Launchpad aviat tindreu disponible l’actualització a la nova versió. Per si no el teniu configurat, us recordo que per fer-ho només cal anar al Centre de Programari, obrir «Edita>Fonts de programari» i, a la pestanya «Altre programari», afegir el repositori següent:

ppa:mozillateam/firefox-stable

En ArchLinux ben segur que rebreu l’actualització molt aviat. segurament, fins i tot abans que llegiu aquesta anotació (ArchLinux sempre em sorprèn, en aquest sentit).

    • Enric on 27 de setembre de 2011 at 18:32

    Reply

    Ja anem per Firefox 7? Jo utilitze Debian Testing i la versió 6.0 arribà la setmana passada als repositoris oficials. Hauré de tornar a activar el repositori de Mozilla per a Debian ja que si això del consum de memòria es cert em vindrà molt bé, ja que al netbook hi ha que optimitzar al màxim els recursos. Gràcies per l’apunt, vaig a provar!

    • oriolsbd on 27 de setembre de 2011 at 20:46
    • Author

    Reply

    Us puc confirmar que a través del repositori mozilla-stable ja hi ha disponible Firefox 7. La primera impressió és que s’engega MOLT més ràpid, i sembla que vagi més fluid que Firefox 6.

    • muzzol on 28 de setembre de 2011 at 10:04

    Reply

    el repositori ppa https://launchpad.net/~mozillateam/+archive/firefox-stable només està per Lucid i Maverick. és d’esperar que a Natty entri directament dins de les actualitzacions habituals.

      • oriolsbd on 28 de setembre de 2011 at 10:25
      • Author

      Reply

      Gràcies per la puntualització. 🙂

    • Daerun on 28 de setembre de 2011 at 19:51

    Reply

    Doncs sí sí, aquest matí m’ha entrat a l’Arch, i he de dir que es nota que s’engega més ràpid. 😀

    • Eloi V on 29 de setembre de 2011 at 00:10

    Reply

    Jo encara vaig amb la 3.6

Deixa un comentari

Your email address will not be published.