El teu blog de Linux en català

Quin nom clau tindrà Fedora 17?

Tot i que encara no ha sortit Fedora 16 (de nom clau «Verne») a Red Hat ja estan començant a pensar en el nom que tindrà Fedora 17. Un cop més, han iniciat el procediment per escollir-lo i, de moment, ja podem proposar-los un nom clau que a nosaltres ens agradi.

Per a fer-ho, cal que tinguem un compte d’usuari de Fedora. El podeu obtenir aquí. Després, només cal anar a la pàgina de discussió del nom clau de Fedora 17, editar-la (és un Wiki) i afegir la nostra proposta. Com ja és habitual, l’elecció d’aquest nou nom es presenta com un petit joc.

Logo de Fedora

Logo de Fedora

És a dir, no podem proposar un nom qualsevol, sinó que hi ha certes restriccions. D’una banda, el nom clau de Fedora 17 ha de tenir certa relació amb el nom de la versió anterior. Per exemple, Fedora 15 tenia com a nom clau Lovelock, i Fedora 16 serà Verne. Tant Lovelock com Verne són el nom de «futurologistes». Una altra restricció és que no es pot repetir una mateixa relació que ja s’hagi utilitzat abans. És a dir, com a nom clau per a Fedora 17 no podem proposar un altre futurologista, però igualment ha d’estar relacionat amb Verne (qualsevol «Verne» que pugui existir). A més, es demana que les relacions no siguin massa senzilles (és a dir, que estigui una mica «currat»).

Hi ha algunes altres restriccions, com per exemple que el nou nom clau no pot ser el nom d’una persona viva o una marca comercial. Podeu trobar aquestes restriccions a la pàgina de discussió del nom de Fedora 17. A la mateixa pàgina hi podreu llegir les propostes que ja s’han fet. Hi ha temps fins al dia 20 de setembre per a proposar noms. A partir de llavors es valorarà si els noms compleixen els requisits, i es farà una votació entre la comunitat de Fedora. Finalment, el nom de Fedora 17 s’anunciarà el 7 d’octubre.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.