El teu blog de Linux en català

Ubuntu 11.10 (Oneiric Ocelot) Alpha 2

Avui mateix s’ha publicat la segona Alpha d’Ubuntu 11.10 (Oneiric Ocelot). En aquesta versió ja veurem diverses novetats interessants (algunes de les quals ja us vam comentar), com ara:

 • Nucli Linux 3.0-rc5.
 • Inclourà Gnome 3, tot i que no vindrà activat de forma predeterminada (lògic, perquè Ubuntu seguirà amb Unity). A més, Gnome 3 hi estarà molt actualitzat, amb alguns dels seus components en versió 3.1.2 alpha.
 • Thunderbird 5.0 substitueix Evolution com a gestor de correu electrònic predeterminat. Per cert, quan ho vam comentar en l’anotació anterior va quedar com a dubte si també vindria el gestor de calendari Lightning. Doncs sí (decisió molt lògica). Com ja vam comentar, aquest no és un canvi definitiu, perquè volen veure si Thunderbird+Lightning s’integra correctament amb l’escriptori.
 • El gestor de paquets Synaptic ja no s’instal·larà de forma predeterminada.

 • El gestor de còpies de seguretat Déjà Dup vindrà instal·lat de forma predeterminada.
 • gdm serà substituït per lightdm (molt més lleuger) com a gestor d’entrada. De moment, el tema que porta lightdm és molt preliminar (li manquen icones i té un disseny encara poc acurat) però el milloraran de cara a properes versions alpha.
 • S’han canviat els permisos que s’assignen de forma predeterminada (s’ha canviat l’umask de 002 a 022). Quan creem un nou fitxer, els usuaris que pertanyin al grup amb que es creï hi tindran permisos d’escriptura (fins ara només hi tenien permisos de lectura).

Si voleu provar aquesta segona Alpha d’Ubuntu 11.10 Oneiric Ocelot, us deixo els enllaços dels seus diferents colors:

Ubuntu i Ubuntu Server: http://cdimage.ubuntu.com/releases/oneiric/alpha-2/

Xubuntu: http://cdimage.ubuntu.com/xubuntu/releases/oneiric/alpha-2/

Edubuntu: http://cdimage.ubuntu.com/edubuntu/releases/oneiric/alpha-2/

Ubuntu Cloud Server (UEC): http://uec-images.ubuntu.com/releases/oneiric/alpha-2/

Sobretot, de moment NO ÉS RECOMANABLE INSTAL·LAR-LO EN ENTORNS PRODUCTIUS, NI PER A ORDINADORS DE SOBRETAULA HABITUALS (excepte si teniu clar què significa una versió Alpha i n’assumiu les possibles conseqüències). Cal tenir molt clar que es tracta encara d’una versió de proves, de manera que segurament distarà molt de ser estable. Aquestes versions serveixen per a poder provar les seves noves funcionalitats, i trobar-hi possibles errades per tal de notificar-les i que les versions definitives siguin molt estables.

En aquesta pàgina podeu trobar el calendari de llençament de Ubuntu 11.10 Oneiric Ocelot.

1 comment

  • Pedro on 7 de juliol de 2011 at 22:09

  Reply

  M’agrada. 😐

Deixa un comentari

Your email address will not be published.