El teu blog de Linux en català

Novetats per a Ubuntu 11.10

El desenvolupament d’Ubuntu de cara a la versió 11.10 (Oneiric Ocelot) que s’ha d’alliberar l’octubre d’enguany segueix a un bon ritme, i ja han aparegut diverses novetats. Aquesta mateixa setmana se n’ha anunciat unes quantes que podrem veure a la segona versió Alpha (de proves) d’Ubuntu 11.10.

 • S’ha canviat les barres de desplaçament sobreposades que s’utilitza a Ubuntu, fent-les ara menys arrodonides. A més, el seu estil i color s’integrarà millor amb el tema que tinguem activat en el nostre ordinador.
Nou aspecte de les barres de desplaçament

Nou aspecte de les barres de desplaçament

 • A Unity 2D també tindrem finestres modals.

Podeu veure altres novetats en aquesta anotació d’OMG!Ubuntu.

De tota manera, sens dubte, la novetat més interessant és la que ens anuncia WebUpd8. Els responsables d’Ubuntu s’estan plantejant que substituir el gestor de correu electrònic Evolution pel Thunderbird, del qual acaba de sortir la versió 5. De moment, la segona Alpha que s’alliberarà el 7 de juliol ja portarà Thunderbird. Cal dir, però, que no és una decisió definitiva. Precisament l’inclouran en Ubuntu 11.10 Alpha 2 per veure si s’integra bé en l’escriptori i, depèn del que vegin, decidiran mantenir-la o no de cara a la versió definitiva.

Extensions al Thunderbird 5

Extensions al Thunderbird 5

  • Pau on 4 de juliol de 2011 at 21:07

  Reply

  El tema de la barra de desplaçament no m’acaba d’agradar estèticament. Per altra part, quant a l’evolution i el thunderbird… ummm, al thundebird li falta molta integració amb l’escriptori gnome/kde.

  • oriolsbd on 4 de juliol de 2011 at 22:06
  • Author

  Reply

  Amb la barra de desplaçament, estic d’acord amb tu. Quan en vaig sentir parlar per primer cop, vaig creure que era una bona pensada (una bona manera d’estalviar píxels d’amplada, molt útil en netbooks). Però quan vaig veure el seu funcionament, em va decebre bastant.
  Quant al Thunderbird, precisament això és el que estan mirant. Jo crec que podran integrar-lo prou bé. A més, ara mateix sembla que Mozilla torna a apostar pel Thunderbird (hi va haver una època no massa llunyana on semblava que el consideraven un programa de tercera categoria). També espero que l’instaŀlin amb el Lightning, i que aquest també l’integrin amb el calendari d’Ubuntu…

  • Juanjo on 5 de juliol de 2011 at 23:12

  Reply

  Personalment no utilitze un gestor de correu, però si el calendari de Evolution i com Thunderbird no en te, per a mi es una desiciò roïna.

   • oriolsbd on 6 de juliol de 2011 at 09:04
   • Author

   Reply

   El Thunderbird sí que té un calendari, tot i que no ve activat de forma predeterminada. És el Lightning que comento en el missatge anterior. El Lightning realment és el mateix que el Sunbird, però que s’instal·la com a complement del Thunderbird, i s’hi integra a la perfecció. A més, està “paquetitzat”, de manera que es pot instal·lar com un paquet més en el nostre sistema. A Ubuntu, el paquet del Lightning es diu “thunderbird-lightning”, i lògicament necessita que estigui instal·lat també el Thunderbird. El que no tinc tant clar és si el conjunt Thunderbird+Lightning s’integra del tot amb tot l’entorn d’Ubuntu.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.