El teu blog de Linux en català

Divendres de jocs: Zaz

Zaz és un joc lliure multiplataforma de tipus puzzle bastant senzill de jugar, però molt addictiu. En aquest joc, veurem com passen per davant nostre unes boles de diferents colors. Amb una mena d’eina aspiradora, els haurem d’absorvir i tornar-los a llençar contra les altres boles de manera que, si en posem tres o més del mateix color juntes, es destruiran. L’objectiu de cada pantalla és acabar amb totes les boles abans que arribin a la sortida.

Pantalla inicial del Zaz

Pantalla inicial del Zaz

A cada pantalla, el moviment amb que controlarem «l’aspiradora intergalàctica» (no sé, m’ha agradat aquest nom 🙂 ) és diferent. En algunes pantalles el mourem a dreta i esquerra, en altres la farem rotar respecte del seu eix, etc. A més, quan destruïm alguna de les boles veurem que tenen un efecte especial en la resta.

Pantalla del Zaz

Pantalla del Zaz

El Zaz es troba en els repositoris oficials de la majoria de distribucions. Per tant, el podeu instaŀlar directament des del gestor de programari propi de la vostra distribució. Per exemple, si utilitzeu Ubuntu, el trobareu fàcilment en el Centre de programari.

NOTA: La versió del Zaz que podem instaŀlar de forma predeterminada a Ubuntu és una mica antiga (0.2.9). No passa així en la resta de distribucions que he comprovat, que ja ens proporcionen la versió 1.0.0. Si volem tenir en Ubuntu la darrera versió del Zaz (que porta moltes més opcions, pantalles, nivells de dificultat, etc.) només cal que ens configurem el repositori PlayDeb. Podeu veure com fer-ho a l’apartat «Com instaŀlar programes» de la nostra guia d’Ubuntu.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.