El teu blog de Linux en català

Mozilla ens sorprèn amb Thunderbird 5, client de correu

Mozilla acaba de publicar la versió 5 del seu client de correu Thunderbird. Això sorprèn per raons diferents: per una part, on s’ha quedat la versió 4?? i per altra part, sembla que no hi havia res programat de forma oficial per a aquests dies.

La raó més probable és que Mozilla vol que el Thunderbird i el Firefox avancen de la mateixa manera i acaben amb eixos processos tan llargs de desenvolupament entre una i altra versió. A més, potser el temps apressa Mozilla ara que el Thunderbird serà el client de correu per defecte a l’Ubuntu 11.10.

Entre les novetats d’aquesta versió cal destacar:

 • Nou gestor i API d’extensions
 • Nova versió de l’auxiliar de configuració de comptes nous
 • Pàgina de resolució de problemes
 • Compatibilitat amb contingut Flash al lector RSS
 • Possibilitat de reordenar les pestanyes així com tindre diferents finestres del client

Com podeu comprovar, el Thunderbird adquireix moltes característiques del Firefox. Clar que no són característiques d’un navegador, sinó característiques d’una aplicació en general.

Per instal·lar-ho, a l’Ubuntu podeu fer servir el repositori estable del Thunderbird:
sudo add-apt-repository ppa:mozillateam/thunderbird-stable
sudo apt-get update
sudo apt-get install thunderbird

A la resta de distribucions, caldrà executar-lo manualment baixant el fitxer comprimit (és un executable al cap i a la fi). Si trobeu repositoris, indiqueu-ho als comentaris i els afegirem a l’apunt.

Traducció dels productes de Mozilla

Recentment l’equip de traducció de Mozilla al català va fer una crida per a gent que vulga participar en la traducció dels productes de Mozilla. Més que la traducció del Firefox o del Thunderbird, es tracta en ajudar en la traducció de les pàgines d’ajuda i altra infraestructura de Mozilla.

3 comments

  • akjode on 30 de juny de 2011 at 08:58

  Reply

  Interesant, i ja esta en catala?

 1. Reply

  No entenc el “A més, potser el temps apressa Mozilla ara que el Thunderbird serà el client de correu per defecte a l’Ubuntu 11.10.” No hauria de ser al revés? Que a Ubuntu els apressés i per tant serien ells i no Mozilla qui hi posés més carn a la graella?

   • Pau on 30 de juny de 2011 at 19:02
   • Author

   Reply

   No, Gil. És Ubuntu qui mana aquí!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.