El teu blog de Linux en català

El Centre de programari de l'Ubuntu vol renovar-se

S’ha d’admetre que una de les millors coses que ha fet la gent de l’Ubuntu és la creació del «Centre de programari de l’Ubuntu», un lloc des del qual podem accedir fàcilment a milers d’aplicacions amb descripcions, captures, valoracions i comentaris.

L’evolució des d’aquell «Afegeix/Elimina…» al centre actual ha estat realment impressionant quant a funcionalitats, però encara queda un aspecte fonamental per tal que d’arrodonir el cercle: l’aspecte la interfície.

L’equip de dissenyadors de Canonical s’han posat a treballar i s’ha arribat a tres dissenys finals realment atractius: dos dels quals són molt innovadors i un altre que és més una evolució de l’actual.

Els dissenyadors han estudiat a fons casos d’èxit com són l’Android Market, l’Apple App Store, Blackberry App World, Bodega i la Chrome Web Store. Comenten que hi ha elements comuns que el Centre de programari de l’Ubuntu no havia implementat fins ara i que cal implementar:

 • Aplicacions millor valorades
 • Productes relacionats recomanats
 • Aplicacions més populars
 • Vídeos relacionats
 • Captures de pantalla (més d’una)
 • Fitxes personalitzades segons l’aplicació

Quant a la disposició dels elements han estat pensant i repensant diferents formes d’organitzar els diferents blocs basant-se en metàfores tipus supermercat, museus, galeries d’art i fins i tot un restaurant de sushi. La qüestió es trobar una disposició dels elements correcta, atractiva i intuïtiva.

Encara queda molta feina per fer. També cal dir que amb GNOME2 sembla més complicat d’implementar aquests dissenys tan vistosos que no pas amb GNOME3, que permet fer servir crear interfícies en HTML5, Javascript i fulls d’estils que permetran crear efectes i disposicions molt més avançades.

  • Roger on 16 de juny de 2011 at 08:58

  Reply

  La veritat es que es soprenent: tenim uns dissenys espectaculars en qualsevol pagina web normaleta d’uns pocs usuaris al dia, i en canvi una cosa que fan servir mil·lions te un disseny del 1990 (encara que la funcionalitat sigui del 2005).

  Però això de que permetin fer dissenys amb html5, fa que els dissenys que es poden fer per la web, també es puguin fer servir per als programes. O sigui que podria ser que totes les interficies avancessin bastant mes rapid.

  La imatge de capçalera a mi em sobra, però la resta es molt més vistòs que no ara. I això de que gnome 3 soporti html5 per mi es una caracteristica excel·lent. Qui te un dissenyador web, te un dissenyador per a gnome3. S’ha de mantenir una homogenitat, però pot ser un primer canvi.

   • Pau on 16 de juny de 2011 at 12:38
   • Author

   Reply

   Jo vaig estar mirant el tema d’html5 amb gnome i la veritat és que mola. Vaig estar fent proves i tal. Però encara he d’aprendre mooolt. Gràcies a això, però, es podran fer interfícies súper-xules.

    • Arnau on 16 de juny de 2011 at 19:51

    Reply

    Per on has trobat informació o exemples? 🙂

    Gràcies!

     • Pau on 16 de juny de 2011 at 21:04
     • Author

     Reply

Deixa un comentari

Your email address will not be published.