A Phoronix comenten que un gran anunci relacionat amb el programari lliure està a punt de publicar-se després que la setmana passada s’endarrerira unes quantes vegades. A continuació teniu un gràfic que mostra l’impacte real d’aquest canvi que es produirà en els sistemes lliures.
En aquest gràfic, «Dirndl» és el nom en codi per a aquest projecte nou que encara no té nom oficial. Els resultats són realment impressionants, simplement aquí tenim una prova de rendiment a la qual es fa servir una Ubuntu 11.04 i es compara amb «Dirndl».
Això és només un exemple. Sembla que aviat en tindrem més novetats. Estarà això relacionat amb el nucli Linux 3.0?
7 comments
Skip to comment form
Caram, quin misteri… Va de veritat?
Això sembla. Jo tampoc no tinc clar què és. A vore si ho veiem aviat!
Petrimisteri, petriemoció!!!
Què serà….??? La veritat és que els resultats que mostren són espectaculars
Per MuyLinux es comenta que pot ser que s’alliberi un compilador per sistemes de 64 bits anomenat EKOPath ( http://www.pathscale.com/ekopath-compiler-suite ) que sembla que optimitza molt millor el codi que el gcc
El nucli 3.0 no té res de místic. L’únic canvi gran (a banda de la consecució de l’entrada de Xen) és el simple canvi en el format de la numeració. Es diu 3.0 com es podria haver dit 2.6.40, 2.8.0 o LINUX 2011 Millenium.
Ara, això que comenta Jordi en el comentari anterior ja té molt bona pinta… veurem!
Caram, si al que es referien a Phoronix era el que apuntava en Jordi, sembla
que ja tenim notícia:
http://www.pathscale.com/ekopath4-open-source-announcement
I a Phoronix en fan una comparativa:
http://www.phoronix.com/scan.php?page=article&item=pathscale_ekopath4_open&num=1
Millor notícia és encara saber que sembla que farà servir una llicència que assegura que el coneixement es quedarà a la comunitat, la GNU GPL. Però com que no entenc bé totes les parts del paquet, potser hi ha parts del programari que no són pas GPL. Si algú ho pot confirmar.
Apa, ara a veure si els usuaris de Gentoo encara podem esprémer més les nostres màquines (i les neurones!)