El teu blog de Linux en català

S'ha alliberat Mageia 1

La setmana passada es va alliberar la primera versió de la distribució Mageia. A GNULinux.cat ja hem parlat algun cop d’aquesta distribució. Quan es va alliberar Mandriva 2010 Spring Farman, els responsables de Mandriva van anunciar que el projecte tenia problemes financers que probablement faria que s’hagués de vendre l’empresa i, a més, possiblement es deixaria de fer la versió gratuïta d’aquesta distribució. Tot i que finalment no va ser així, part de la comunitat d’usuaris de Mandriva van decidir fer una nova distribució, basada en Mandriva. I així va néixer el projecte Mageia.

Logo de Mageia
Logo de Mageia

Si la proveu, veureu que aquesta distribució està feta per usuaris de Mandriva, perquè mantenen el mateix aspecte general, amb el seu mateix menú, semblant al de KDE 3.5 tot i que Mageia 1 porta KDE SC 4.6.3. A la pàgina de descàrregues de Mageia podreu trobar el seu DVD o el LiveCD d’instaŀlació.

Pantalla de Mageia 1
Pantalla de Mageia 1

Proveu Mageia 1

Si voleu provar Mageia 1 sense haver-lo d’instaŀlar, us hem preparat un disc dur de VirtualBox que ja la porta preinstaŀlada. Us el podeu descarregar des d’aquest enllaç:

Descarrega la Màquina Virtual amb Mageia 1

Recordeu que teniu disponibles moltes més imatges amb sistema operatiu preinstaŀlat a la nostra pàgina d’imatges de VirtualBox.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.