El teu blog de Linux en català

Truc: Fer que la cerca des de la barra d'adreces del Firefox4 es comporte com la del Firefox3

Un dels canvis que menys em va agradar del Firefox4 va ser el canvi de funcionament de la cerca des de la barra d’adreces. Al Firefox 3, si s’introduïa una cerca a la barra d’adreces, el Firefox cercava mitjançant el I’m feeling lucky del Google. Això significava que si hi havia alguna pàgina que responguera exactament a la nostra cerca, ens hi portava directament.

Amb Firefox4 la cerca des de la barra d’adreces es comporta exactament com la caixa de cerca de la dreta, amb la qual cosa no hi ha diferència entre fer-ho d’una o altra manera. Però fer que el Firefox4 es comporte com el Firefox3 en aquest aspecte és forza senzill.

Obriu el Firefox4 i introduïu l’adreça següent a la barra d’adreces:

about:config

S’obrirà una pàgina on heu de prometre que anireu en compte. Llavors apareixeran tots els paràmetres de configuració del Firefox. Heu de cercar el paràmetre anomenat:

browser.fixup.alternate

Hi trobareu dos: un acabat amb «prefix» i un altre en «suffix». Haureu de fer doblic clic sobre el de prefix i substituir allò que vos trobeu allà per:

http://www.google.cat/search?btnI=I%27m+Feeling+Lucky&ie=UTF-8&oe=UTF-8&q=

Després, feu doble clic sobre el de suffix i el deixeu buit. Amb això ja estarà tot fet i ja podreu fer cerques des de la barra d’adreces que vos portaran directament a la pàgina que esteu cercant.

Pantalla de l'about:config al Firefox4

Pantalla de l'about:config al Firefox4

2 comments

  • oriol on 30 d'abril de 2011 at 13:15

  Reply

  Gràcies!

  • Marc on 3 de maig de 2011 at 10:09

  Reply

  Bon idea però a mi no em fa cas… 🙁
  Salut!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.