El teu blog de Linux en català

EasyTag, edició d'etiquetes ID3 en massa

Logotip de l'EasyTagLes etiquetes ID3 o «tags» que conté la música poden ser editades fàcilment des de qualsevol reproductor de música. Però el que EasyTag ens ofereix és una manera molt més fàcil i ràpida de canviar l’autor, l’àlbum o fins i tot les imatges adherides a la nostra col·lecció de música.

El funcionament de l’EasyTag és molt senzill: O bé podem canviar propietats singulars d’una cançó individualment (com el títol de la cançó), o bé podem canviar propietats comunes de diferents arxius d’àudio en massa (com l’àlbum, la imatge de l’àlbum, els comentaris, etcètera). En aquesta captura de pantalla es pot veure clarament:

Captura de pantalla de l'aplicació EasyTag, editor d'etiquetes ID3 per a música.

La interfície del programa és prou intuitiva i fàcil de fer servir.

La clau del programa és el botó blanc a la dreta de la propietat, que ens permet aplicar els canvis a totes les cançons seleccionades a l’esquerra. És a dir, es pot aplicar tota una sèrie de propietats ID3 als arxius que vulguem en qüestió de segons, cosa que és molt útil quan es vol canviar les etiquetes de forma periòdica o constant. Les funcionalitats i configuracions de l’aplicació són un xic limitades, però ja proporciona prou eines per a que nosaltres mateixos puguem editar la nostra música en llibertat.

Una altra eina molt útil és el botó #, que ens permet aplicar automàticament tota una sèrie de nombres des de l’01 fins al 99 com a nombre de pista a les cançons seleccionades. A més a més, el programa ja ordena tota la nostra llibreria segons els criteris que nosaltres desitgem, que per defecte són grup de música, àlbum i nom d’arxiu.

Com instal·lar-lo?

El programa és disponible sota el nom «easytag» als repositoris de les majors distribucions, i el paquet en si mateix ja inclou tot el que necessitem. I si voleu baixar-vos-el directament, a Easytag.sourceforge.net hi trobareu instal·ladors preparats per a diferents sistemes operatius Gnu/Linux.

  • aniol on 16 de març de 2011 at 16:29

  Reply

  Jo uso el MusicBrainz Picard. Però clar, hauríem d’animar a la gent a col·laborar i a pujar més discos a la base de dades de MusicBrainz, ja que a vegades no els trobes.

   • Daniel on 16 de març de 2011 at 19:12
   • Author

   Reply

   A mi m’agrada molt tenir la meva música organitzada a la meva manera, així que aquest programa em va de perles 🙂
   Però provaré el que tu dius, gràcies!

  • oriolsbd on 16 de març de 2011 at 19:14

  Reply

  Jo utilitzo el propi Rhythmbox per modificar les etiquetes ID3, però el seu funcionament no m’acabava d’agradar. Aquest programa m’anirà perfecte! 🙂

   • Daniel on 16 de març de 2011 at 19:31
   • Author

   Reply

   El vaig descobrir gràcies a l’article que vaig llegir aquí a gnulinux.cat sobre Pyrenamer 🙂

  • Enric on 16 de març de 2011 at 22:14

  Reply

  Jo com utilitze moc com a reproductor de música he de recórrer a editors d’etiquetes externs i, de tots els que he provat, EasyTag és el que més m’agrada. Senzill i còmode d’utilitzar.

  • Jordi on 18 de març de 2011 at 19:01

  Reply

  Jo tenia una petita col·lecció de discos originals convertits a MP3 fa temps, sense etiquetes ni res. I com que ara els mòbils són tan intel·ligents… tots m’apareixien com artistes/àlbums desconeguts !

  Així que no em va quedar més remei que mirar etiquetadors. He provat el MusicBrains Picard i funciona força bé. També el EasyTag per cosetes senzilles. Però el que millor m’ha anat ha estat el MP3 Diags. No es pot dir que sigui intuïtiu, hehe. Però resulta mooolt potent! A més, integra la base de dades del MusicBrains i també la de Discogs, que a mi en general em va semblar més fàcil i útil.

  Mira, crec que m’has donat una idea per a un proper post 🙂

   • Jordi on 23 de març de 2011 at 20:03

   Reply

   Fet. Teniu un tutorial sobre el MP3Diags aquí.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.