El teu blog de Linux en català

Divendres de jocs: FlightGear

Avui us presentem FlightGear, un simulador de vol amb el qual podrem experimentar virtualment com es sent un pilot quan veu el terra uns quants metres per sota seu.

Logo del FlightGear

La instaŀlació de FlightGear és força senzilla, perquè es troba en els repositoris oficials de la majoria de distribucions. Només cal que obriu el gestor de programari de la vostra distribució (el «Centre de programari» si utilitzeu Ubuntu) i que hi cerqueu el programa «flightgear». Un cop instaŀlat, podreu executar el joc des del menú «Aplicacions>Jocs>FlightGear».

Vista normal del FlightGear des de dins la cabina

Vista normal del FlightGear des de dins la cabina

En ser un simulador de vol (i no un joc d’avions), al principi els seus controls són una mica complexes. Per això us faré un petit resum de com començar. Sobretot, us recomano que tingueu engegat el volum de so, per poder notar la potència que donem al motor. Primer, hem d’engegar el motor prement «s» i li donem més potència amb «AvPàg». Mentre encara no ens hàgim enlairat, per girar a mà esquerra hem de prémer «Inser», i per girar a la dreta hem de prémer «Retorn». Quan tinguem prou velocitat, premem avall per alçar el vol i, a partir d’aquí, podrem pilotar amb els botons de direcció. Sobretot, us recomano que feu girs suaus.

A vegades, resulta interessant prémer «v» per tenir una visualització diferent (exterior) de l’avioneta. Per aturar el joc, podem prémer «p», i podrem aprofitar per veure les opcions completes de control a través dels menús «Help>Basic Keys» i «Help>Common Aircraft Keys».

Vista exterior en ple vol

Vista exterior en ple vol

Quan comencem a utilitzar FlightGear, pilotarem una avioneta Cessna C172P, a la pàgina de FlightGear tenim moltes avionetes i avions que podem utilitzar en el simulador. A més, en principi només tenim l’aeroport de Columbia, però novament tenim a la nostra disposició molts altres escenaris.

Si voleu saber amb més profunditat com es juga a FlightGear, us recomano que llegiu aquest tutorial.

Voleu provar la darrera versió en Ubuntu?

Des dels repositoris oficials d’Ubuntu, ens instaŀlarem la versió 1.9.1 de FlightGear, però ja tenim disponible la versió 2.0.1, que és la que he provat jo. Si voleu utilitzar aquesta darrera versió, només cal que us configureu el repositori de PlayDeb. Podeu trobar com fer-ho a la nostra Guia d’Ubuntu. Un cop configurat el repositori podreu instaŀlar la darrera versió del joc des del Centre de programari o, si ja teníeu instal·lada la versió anterior, actualitzant el sistema.

  • Jordi Sayol on 11 de març de 2011 at 15:28

  Reply

  Felicitats per l’entrada!
  FlightGear (i altres simuladors de vol civil) són alguna cosa més que un joc.
  Les radio-ajudes (VOR, NDB, ILS, etc.) són les mateixes que hi ha al món real.
  El relleu del terreny també pretén simular la realitat, així com l’orientació i allargada de les pistes dels aeroports, evidentment l’aspecte mai serà el mateix…
  I també proven de simular el comportament de les aeronaus en el món real, i de fet ho aconsegueixen força bé.

  Salut,

  • Xavier on 11 de març de 2011 at 15:47

  Reply

  També podem començar-lo amb:
  fgfs –airport-id=LEBL –timeofday=noon –fg-scenery=/usr/share/games/FlightGear/Data/WorldScenary/ –turbulence=0.0 –wind=N@0

  Això ens dóna l’aeroport de Barcelona El Prat (LEBL) i unes condicions meteorològiques ideals per iniciar-nos en el control dels comandaments. També hi ha la opció de triar Reus (LERS) i Girona (LEGE). Ara no tinc a mà els de València ni les illes. Potser algú més pot ajudar-hi.

  • Capasoft on 11 de març de 2011 at 15:57

  Reply

  En ser un simulador de vol (i no un joc d’avions),[…]
  Per aturar el joc, podem prémer «p» […]
  Si voleu saber amb més profunditat com es juga a FlightGear, […]

  Qué quedem? És un joc o no és un joc? 😉

  http://www.capasoft.cat

   • oriolsbd on 22 de març de 2011 at 07:05
   • Author

   Reply

   Sí, primera la frase m’ha quedat una mica incoherent. 🙂 Més que res em referia a que no és un «arcade» d’avions, on no importa massa l’experiència de vol en sí, sinó més aviat l’acció del joc. En els simuladors de vol, no hi ha una acció trepidant, sinó que es tracta de poder experimentar (tant com sigui possible, clar) el mateix que es sentiria als comandaments d’un avió. En els simuladors cal tenir en compte moltes coses que en un arcade no cal.

    • Capasoft on 22 de març de 2011 at 09:34

    Reply

    Gràcies per la explicació.
    Està clar que no és un joc d’acció i de disparar.

    Salutacions.

  • Jordi Sayol on 11 de març de 2011 at 16:20

  Reply

  Doncs els codis ICAO (IATA), que també són els mateixos que al mon real, són els següents:
  LEAL (ALC) – Alacant
  LEBL (BCN) – Barcelona
  LECD – La Cerdanya
  LECN – Castelló de la Plana
  LEDA (ILD) – Lleida
  LEGE (GRO) – Girona
  LEIB (IBZ) – Eivissa
  LELL (QSA) – Sabadell
  LEMH (MAH) – Maó
  LEPA (PMI) – Palma de Mallorca
  LERS (REU) – Reus
  LESB – Son Bonet, Mallorca
  LESL – Sant Lluís, Menorca
  LEVC (VLC) – València

  ICAO: Organització de l’Aviació Civil Internacional
  IATA: Associació del Transport Aeri Internacional

  Salut,

Deixa un comentari

Your email address will not be published.